Koupelny a toalety

Není mýt jako mýt

Sprcha je lékaři doporučována rovněž po stresujícím prožitku nebo při únavě. I samotné sprchování má však svá pravidla: na úvod si dopřejte vlažnou sprchu, pak postupně přidávejte teplou. Proud vody nechte několik minut působit na krční obratle a ramenní svaly, aby se unavené tělo uvolnilo a vnímavá zakončení nervů zklidnila. Se sprchovým gelem nijak neplýtvejte, zvlášť pokud se myjete denně. Jedna dávka do dlaně by měla vystačit na podpaží, intimní partie, nohy i ramena.

Pak zbytky mýdla důkladně spláchněte, aby se chemie na mytí odplavila ze všech záhybů těla. Zabráníte tak nepříjemnému podráždění či zarudnutí. Až se budete sprchovat v létě, mýdlo nechte stát na vaně, k osvěžení bude stačit čistá voda zejména tehdy, pokud sprchu za horkých dní absolvujete vícekrát za den. A co vana? Té si stačí dopřát jednou týdně po osprchování, protože neslouží k mytí, ale k relaxaci.

Moderní trendy budování koupelen jsou plně v tomto duchu, a proto se koupelně relaxační nebraňte. Vytvořte si takové prostředí, v němž se budete cítit spokojeně, uvolněně, bezpečně a intimně zároveň. Pak už stačí do horké lázně přidat vonné přísady, éterické oleje či bylinky, vše doplnit příjemným osvětlením v podobě svíčky nebo tlumeného světla a oddat se plně duševní i fyzické očistě. Po lázni se však nezapomeňte osprchovat, abyste smyli šupinky pokožky a zbytky hygienických přípravků. Tečkou by mělo být ošetření těla vhodným krémem pohyby vedoucími směrem k srdci.

FOTO DREAMSTIME

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *