Koupelny a toalety

Retro koupelny v industriálním stylu

Jedná se o prvky retra (vintage) kombinované s moderním stylem, případně DIY (do it yourself). Industriální styl je velmi jednoduchý, praktický a hlavně originální. Někomu se mohou zdát jeho prvky příliš „studené“ a strohé, ale jsou i tací, kteří si tento styl zamilovali. Posuďte sami!

Rozmístění v prostoru

retro koupelna v industriálním stylu

Industriální styl je znám svým minimalismem a čistotou. Jedná se o vzdušné prostory s vysokým stropem. Základem jsou velká okna, z kterých proudí do místnosti dostatek světla. Vana se ze zásady umisťuje doprostřed místnosti, nikoliv na okraj. Sprchový kout volte prosklený (ne zabarvená skla), opticky tak ještě zvětší místnost.

Barvy, které se pro tento styl hodí

retro koupelna v industriálním stylu

Přeplácanost a příliš mnoho barev se do tohoto stylu nehodí. Naopak sáhněte po klasických bílých kachličkách, které můžete ozvláštnit pomocí barevných/tmavých spárů (hnědé, šedé, černé). Báječně vypadá také bílá keramika v kombinaci s bronzovými doplňky. Nebojte se ani pastelových barev.

Volba nábytku

retro koupelna v industriálním stylu

Nábytek je velmi jednoduchý a minimalistický, bez zbytečných ornamentů a barev. Jedná se povětšinou o hranaté tvary. Stylem by nábytek měl připomínat továrenské a průmyslové prostředí.

Materiály, s kterými budete pracovat

retro koupelna v industriálním stylu

Nejčastěji užívanými materiály jsou kámen (velmi častá je cihlová/neomítnutá stěna a betonová podlaha), kov (zejména bronz dodá vaší koupelné šmrnc, co takhle bronzová baterie?), sklo a dřevo. Také měděné trubky můžete nechat na obdiv. Jde nám o vytvoření továrenského/průmyslového prostoru, proto se nebojte nic přiznávat, neschovávejte!

Vsaďte na doplňky

retro koupelna v industriálním stylu

Doplňky jsou velmi důležitým detailem. Jimi můžete naprosto změnit koncept celé koupelny. Volte proto zajímavé kovové úchytky na ručníky nebo na kelímek na kartáčky a zubní pasty. Vše samozřejmě v bronzu. Koupelnu můžete obohatit také o lampu v industriálním stylu. Ovšem zůstávejte při výběru doplňku střídmí.

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *