Koupelny a toalety

Sprcha vede nad vanou

Pro dokonalou očistu a příjemný zážitek pod proudem tekoucí vody je důležitý dostatek prostoru. Sprchový kout by měl mít rozměr alespoň 90 x 90 centimetrů, pro objemnější uživatele pak volíme rozměr adekvátně větší a to z jediného důvodu: aby se z trysek mohla voda rozvinout v masážní proud, potřebuje mít od těla (nebo tělo od trysek) odstup. Proto dnes výrobci nabízejí na trhu atypické sprchové kouty, které svým formátem lehce dohánějí vany – jeden z rozměrů koutu může mít i přes sto centimetrů.

Montáž masážních panelů bývá velmi jednoduchá, na stávající rozvod vody jen nasadíme celou konstrukci panelu a můžeme se sprchovat i masírovat zároveň. Jak dnešní masážní panely vypadají? Ty základní jsou vybaveny jednou nebo dvěma tryskami, které lze ovládat třeba pákovou baterií, dalším z ventilů přepneme proud vody z ruční spršky na trysky. Ty lze natáčet, takže směrujeme proud přesně na ty partie, které chceme masírovat.

Pokročilejší a přirozeně dražší jsou modely se čtyřmi tryskami, jež výrobce umístil na otáčecí křídla, varianta s termostatickou baterií je cenově zase o něco výše, ale náklady za vodu a její ohřev se budou v průběhu let vracet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *