Koupelny a toalety

Vzhlednější toaleta, bidet i umyvadlo

Předstěny jsou tvořeny masivní zděnou nebo sádrokartonovou přizdívkou, jejíž výška se řídí požadavky stavebníka. Praktické je vyzdění jen do určité výšky s vytvořením soklu s horním odkládacím pultem, ale časté bývají předstěny až ke stropu. Instalační prvky pro závěsnou záchodovou mísu se zpravidla upevňují ke zděné stěně nebo k nosným profilům v sádrokartonové příčce. Závěsný klozet, umyvadlo nebo bidet se pak instaluje na instalační prvky v přizdívce s vyústěním do potrubí ukrytého za stěnou.

Prvky pro instalaci předstěnového systému se však vyrábějí i v provedení pro upevnění do bočních stěn, což bývá nutné v případech, kdy se za instalačním prvkem nachází šachta bytového jádra pro vzduchotechniku a rozvody nebo tenká příčka. Takové řešení bývá vhodné při budování předstěnového systému v rekonstruovaném bytovém jádru. Kvalitní předstěnové systémy jsou na trh dodávány například firmami Grohe, Geberit, Glynwed nebo Sanit Eisenberg.

Všichni výrobci prodávají předstěnové systémy jak do masivních předstěn, tak určené pro závěs na sádrokartonové příčky. Systémy se liší v detailech, názvech a způsobech použití, ale vždy nabízejí ploché splachovací nádrže, které jsou určeny pro instalaci závěsného klozetu. Protože jsou koupelny a toalety laděny u každého zákazníka do jiné palety barev, destičky s ovládacími panely pro úsporné (tři litry vody) nebo velké (šest litrů vody) spláchnutí jsou nabízeny k předstěnovým instalacím zvlášť v nejrůznějších barevných provedeních a cenových relacích. Abyste si mohli vaši moderní koupelnu představit, nabízejí někteří výrobci plánování koupelen na internetových stránkách, kde si svou intimní místnost můžete prohlédnout v trojrozměrné projekci.

FOTO DREAMSTIME, GEBERIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *