Krby a vytápění

Ekologické topení

Krbová kamna

Velkou výhodou krbových kamen je plechová konstrukce kamen, díky níž krbová kamna hřejí ihned po rozdělání ohně. Moderní krbová kamna mají široký rozsah tepelného výkonu a můžete je použít k vytápění nebo temperování celých rodinných domů, chat, chalup i třeba zimních zahrad.

Krbová kamna s výměníkem

Velmi oblíbená jsou také krbová kamna s teplovodním výměníkem, který umožňuje připojení stávajících, nebo nových topných těles (radiátorů), nebo zásobníkového ohřívače vody. Vybraná krbová kamna disponují i terciárním spalováním, které opět zvyšuje účinnost spalování. Díky tomuto systému kamna šetří palivo i celkové náklady na vytápění. Podle výkonu a typu mohou krbová kamna s výměníkem sloužit jako pomocný či hlavní zdroj tepla pro vytápění nebo temperování celých rodinných domů, chat, chalup nebo i zimních zahrad (trvalé i jen sezónní). Celý systém lze velmi jednoduše nainstalovat.

Kachlová kamna

Využití kachlů na kamnech má vlastně dvojí význam. Jednak estetický, vždyť kachlová kamna jsou už po staletí vnímána jako mimořádně krásný prvek v každém prostoru, ať už v zámeckém salonku, nebo v selské chalupě. Druhý důvod je ryze praktický a staletími rovněž prověřený: glazované keramické kachle mají totiž mimořádnou schopnost akumulovat teplo, které z nich ještě dlouho po vyhasnutí topeniště sálá a temperuje obytný prostor.

Každá kachlová kamna jsou díky tradiční ruční výrobě kachloví jedinečným originálem.

Luxusní krbová kamna

Luxusní krbová kamna jsou výrobky, které nabízejí víc než jen tepelný výkon. Jejich provedení i design bývá na takové úrovni, že se stávají přirozenou dominantou každého prostoru a utvářejí výrazným způsobem atmosféru místnosti ve které jsou umístěna.

Krbové stavebnice a krbové vložky

Krbové stavebnice umožňují jednoduchou a vizuálně zajímavou obestavbu běžné krbové vložky. Krbové stavebnice jsou připravený soubor dílů, ze kterých lze svépomocí sestavit vybraný krb. Krbová stavebnice je dodávána se základní povrchovou úpravou, kterou lze upravit pomocí barev tak, aby hotový krb dokonale ladil s vaším interiérem.

Zdroj a foto: Mountfield

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *