Kuchyně

Dotáhněte svou kuchyň k dokonalosti

 

Hrajte si s detaily

Díky internetu a široké nabídce vůbec problém sehnat i designové a kvalitní kuchyňské vybavení za rozumnou cenu. Je jen na vás, kolik práce si dáte s výběrem. Věřte ale, že čas, který nákupu věnujte, se vám vrátí. V radosti z krásné kuchyně a snazším vaření.

  • Pro kuchyň v rustikálním stylu volte retro smaltované nádobí a příbory s dřevěnou nebo zdobenou keramickou rukojetí. Ačkoliv rustikální pánev Wok asi neseženete, můžete si koupit keramickou rychlovarnou konvici. Vypadá přesně jako ta z anglických čajových dýchánků!
  • Luxusní kuchyň s mramorem a tmavým dřevem nejlépe doplní ušlechtilá ocel. Střídmost a čistota doplňků nechá vyniknout majestátnosti kamene.
  • U světlých a vzdušných kuchyní vsaďte na sklo. Kov by v prostoru působil zbytečně těžce.
  • Veselou a barevnou kuchyň dolaďte rozvernými doplňky. I indukční nádobí může zářit barvami. Zaměřte na plast (ovšem kvalitní!) nebo smalt.

 

Plánujte pečlivě

Při zařizování nové kuchyně si vyhraďte částku, kterou investujete do nového vybavení kuchyně. Pokud chcete, aby vám vaření přinášelo radost a výsledky stály za to, odložte staré hrnce sesbírané bůhví kde.

Vybavení vybírejte podle dispozic vaší nové kuchyně. Hrnce nakupujte tak, aby velikostně odpovídaly plotýnkám, příbory a drobné spotřebiče podle jídelních zvyků jednotlivých členů rodiny. Přemýšlejte také, kam jednotlivé kusy v kuchyni uložíte. Když budete mít skvělý hrnec, který se vám ale vejde jen do nejvyšší poličky, kam těžko dosáhnete, nebudete ho příliš často využívat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *