Kuchyně

Kapky vody nevadí

I když lze toto běžné vybavení velmi snadno pořídit v každém hobby marketu, kde je jejich nabídka nepřeberná, měli bychom se v případě potřeby baterie s přidanou hodnotou vypravit do specializovaného obchodu. Tam vybíráme nejen podle designového provedení, ale zajímáme se také o povrch lesklé „pumpy“ vody. Doporučované jsou baterie se satinovaným nebo kartáčovaným povrchem.

Aby jejich povrch zůstal voděodolný dlouhou dobu, je důležité dbát na rady výrobce ohledně čištění baterií a nepodléhat marketingovým zásahům prodejců čisticích prostředků „na všechno“. Kvalitní prodejce dodá kromě baterie rovněž dobré rady týkající se i údržby dražší baterie včetně doporučení čistících prostředků na vodní kámen. A těch je vhodné dbát. Pak se nestane, že po pár letech užívání baterie zčerná a poběžíme zboží reklamovat.

Při reklamaci budeme neúspěšní, protože prostředek používaný pod vlivem reklamy obsahoval agresivní fosfor nebo jeho sloučeniny a ten chromovaný povrch narušil. Přitom k běžné údržbě baterie stačí použít jen hadřík smočený v mýdlové vodě. Pokud se rozhodnete do baterie investovat, zajímejte se rovněž o záruční a pozáruční servis včetně samotné záruky, kvalitní výrobci ji totiž poskytují alespoň pět let.

FOTO AQUATRADE, DREAMSTIME , KLUDI, ORAS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *