Kuchyně

Káva jako od baristy

Doporučit lze jednoznačně přístroje, které umí vyrobit jak espreso nebo kapucino, tak i překapávanou kávu, k jejichž vykouzlení vám poslouží pěnící tryska. Díky tlaku vytvořenému prostřednictvím čerpadla s výkonem několika barů, vyčarujete jednoduše a za krátký čas ze speciální mleté kávy a vody lahodný italský nápoj s bohatou pěnou, který vám usnadní vstup do nového dne.

Oceníte rovněž kávovar, do jehož základní výbavy patří také mlýnek na kávu. Ten zrna vložená do zásobníku umele sám, čímž je možné velmi snadno udržet přirozené aroma kávy. Všímejte si rovněž funkce předehřívání šálků.

Díky ní je totiž káva připravována do teplého šálku, což pomáhá udržet její správnou teplotu a navíc opět přispívá k zachování přirozeného aroma kávy. K provozu kávovaru patří také jeho údržba. Ta je nezbytná pro zachování čistoty přípravy nápojů, ale také k zajištění správné chuti připravovaného nápoje.

Čištění přístroje není nic složitého, navíc nejnovější kávovary bývají vybaveny samočisticím mechanismem, takže k přípravě ranního šálku kávy už jen stačí vybrat správný model kávovaru.

FOTO ORAVA, SIEMENS, DREAMSTIME

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *