Kuchyně

Kuchyně na míru, aneb jak správně vybírat?

Výběr kuchyně nepodceňujte

Kuchyň je velmi důležitým prostorem v celé domácnosti. Zde budou probíhat veškerá kouzla ve vaření. Měli byste se zde cítit pohodlně. Jakmile jednou kuchyňskou linku postavíte, na roky již není cesty zpět. Je to investice na sakra dlouhou dobu, ne-li celý život. Výběr proto nepodceňujte! Vše si pečlivě proměřujte a rozmýšlejte. Nenechte do ničeho nutit. Vše je jen na vás a vašich preferencích.

Kuchyně nemusí být pouze bílá. Výběr máte z mnoha barev, které kuchyni oživí a samotná kuchyňská linka se tak stane ozdobou vašeho bydlení. Podívejte se například na červené kuchyně od výrobce Gorenje, které působí velmi moderně a svěže.

 

kuchyně na míru

Poraďte se s přáteli a rodinou

Kdo jiný vám dá upřímnou radu od srdce než právě oni? Ve firmách vám budou chtít vnutit všelijaké vymoženosti, přesvědčovat vás na ono a ono. Informujte se u svých blízkých, jak jsou oni spokojeni se svou kuchyní, co by změnili, co jim maximálně vyhovuje. I tyto poznámky vás mohou inspirovat a poučit! Navíc se můžete i sami poučit z předchozí kuchyně.

Volte nadčasovou kuchyni

Trendy se neustále střídají. Ovšem staré se vždy nakonec vrátí do módy. Kuchyně je investice na dlouhou dobu, vyhněte se tomu, že již za rok bude staromódní. Mezitím co v posledních letech byly v kurzu kuchyně lesklé, nyní se od nich opouští a vracíme se ke staré dobré klasice – dřevu. Je možný také kompromis, kdy jsou tyto dva styly spojené. Něco je lesklé a něco dřevěné.

Nenechte se unést momentálními populárními barvami. Vyberte si takovou, na kterou se dokážete dívat i roky, která se vám neokouká, nezprotiví. V tomto případě je tedy lepší nevolit nijak vyzývavé a výrazné barvičky, ale naopak klasiku, jako je bílá, hnědá, černá, šedá, krémová a další jemné odstíny.

kuchyně na míru

Důležitá je praktičnost

Samozřejmě, že estetická stránka kuchyně je důležitá, ovšem ještě důležitější je praktická stránka. Ujasněte si, které komponenty chcete v kuchyni mýt. Budete požadovat myčku? Dvojitý dřez? Myslete také na zásuvky, které využijete třeba při pečení a mixování. Vše si pečlivě rozvrhněte na papír.

Pokud jste vyšší, pak by měla být i linka nadstavená, abyste se nemuseli příliš zohýbat. Naopak pak řešte nižší vzrůst. Otestujte si výšku linek u známých a rozhodněte, která vám nejvíce vyhovuje. Dnešní kuchyně díky různě výsuvným, výklopným skříním jsou ryze praktické! Nedosáhnete-li do vyšších přihrádek ve skříni, dají se vysunout směrem dolů. Speciální dvířka se používají na rohovou skříň, kde máte mnoho prostoru.

Existuje několik zón kuchyně, které je třeba pečlivě promyslet. Je zóna vaření a pečení, kam patří mikrovlnná trouba a varná deska. Dále zóna přípravy, což je místo, kde máte volný prostor a můžete si tam rozválet například těsto. Pak také zóna mytí, kam patří umyvadlo (případně sušák na nádobí) a co se týče skříněk, ty jsou zónou zásob pro jídlo a úložným prostorem pro nádobí.

Nechte si vypracovat 3D návrh, ve kterém vše podrobně a živě uvidíte. Snáze si tak vše dokážete představit.

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *