Kuchyně

Levná proměna kuchyně

Začněte pořádným úklidem

levná proměna kuchyně

Nejprve se zbavte všech zbytečností a starých věcí, které vám v kuchyni zabírají místo. Moderní styl je o jednoduchosti a minimalismu. Proto zapomeňte na zbytečné skladování všemožných druhů nádobí, když dnes seženete krásné multifunkční hrnce nebo pekáče, které vám snadno vynahradí všechny ostatní.

Chcete to nový kabát

levná proměna kuchyně levná proměna kuchyně

Jako první přijde na řadu nový kabát pro kuchyňské dvířka. Inspirujte se barvou kuchyně z katalogu. Nechte si namíchat stejný odstín barvy a kuchyň přetřete do nových krásných barev. Velmi pěkná a moderní je bílá, šedá nebo krémová.

Pracovní desku vyměnit nebo přelepit?

levná proměna kuchyně

Pokud vaše pracovní deska už dosloužila a můžete si dovolit novou, investujte do kvalitní pracovní desky, která bude ladit s nově vymalovanou kuchyňskou linkou. Pokud však nemáte tolik peněz, můžete si pořídit samolepicí tapetu se vzorem mramoru, čistě bílé nebo krémové barvy případně jinou, která se vám líbí a je přesně jako na obrázku v katalogu. Samolepicí tapety jsou levné a přelepení pracovní desky vás tak vyjde na pár stovek korun.

Doplňky do kuchyně prostě patří

levná proměna kuchyně

Ať už drobné elektorspotřebiče, květináčky s čerstvými bylinkami nebo košíky či misky na ovoce případně nový moderní odkapávač. Vylaďte si kuchyni do posledních detailů, aby nová proměna byla opravdu vidět. Nemusíte zde investovat velké peníze, někdy postačí trocha inspirace, šikovných ruk a originální doplňky jsou na světě.

 

levná proměna kuchyně

 

Pomůcky na vaření jako jsou vařečky, válečky nebo naběračky můžete uložit v do velkých květináčů, které umístíte do dřevěné bedýnky. Vaše kuchyně tak získá trochu z venkovského nádechu, přitom stále bude působit stylově a moderně.

 

levná proměna kuchyně

 

Použít však můžete také ošatku a získat tak více místa třeba i pro koření, které velmi často používáte.

 

levná proměna kuchyně

 

Staré hrníčky nevyhazujte. Využijte je jako květináčky pro drobné pokojové rostlinky, které umístíte na parapetu.

 

levná proměna kuchyně

 

Potraviny nemusí být v obalech zavřené ve skříňce nebo spíži. V pěkných dózách na polici budou vypadat pěkně, budete mít přehled a navíc budou skvělou dekorací kuchyně.

Zdroj fotografií: pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *