Kuchyně

Není nerez jako nerez

Ne že by byly vyrobené z jiného materiálu, kouzelná formulka 18/10 udávající obsah chromu a niklu (pro dobrou odolnost proti korozi) bude nejspíš dodržena i u levných dřezů.
Zásadní je ale rozdíl v tloušťce plechu. Nejlevnější dřezy mívají tloušťku do jednoho milimetru, což je pro manipulaci v něm nedostačující. Dno dřezu musí odolat nejrůznějším tlakům a tyto levné varianty jsou pak nejednou poškozeny nevratným prohnutím například při nechtěném pádu paličky na maso na dno.

Tenčí provedení s sebou nese ještě jednu nepříjemnost – manipulaci s baterií v tenkém plechu neodolá těsnění a brzy začíná kolem jejího ukotvení prokapávat voda. Proto na dřezu nešetřete a připlaťte si za variantu vyrobenou z plechu o tloušťce více než jednoho milimetru. Pokud nerezu neholdujete, poohlédněte se po provedení z umělého kamene, která je však o poznání dražší. Bývá to obvykle výlisek z drceného kamene spojeného akrylátovou pryskyřicí, ale můžete se spolehnout, že takový dřez bude tvarově stabilní a poškrábání, chemii, kapkám vody odolný.

Existuje ještě jedno řešení s umělým kamenem, a sice takové, při němž jsou dřezy vyráběny tvarováním polotovaru z různě silných desek. Realizační firma zaměří hotovou kuchyni bez pracovní desky a z polotovaru vytvaruje desku i dřez vcelku. Můžete si tak nechat vyhotovit i zadní desku. I když sáhnete hluboko do peněženky, docílíte tak velmi hygienického prostředí, které je v kuchyni naprosto nezbytné.

FOTO ALVEUS, ASTRACAST, BLANKO, FRANKE, HANSA, SHOCK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *