Tipy na pohoštění

27.12.2007 | Redakce | Rubrika - Kuchyně

Tipy na pohoštění

Hledáte rychlé a jednoduché pohoštění pro silvestrovský večer? Nechce se vám dlouze zdobit chlebíčky či připravovat pracné saláty? Jako povánoční dárek jsme pro vás připravili speciál s několika tipy. Budete hotovi za chvilku a oslníte.

Jak připravit jednoduché a lahodné chuťovky? Nachystejte si nutellu, banán, máslo, česnek a vlašské ořechy. Nakrájejte na plátky rohlíky. Polovinu namažte nutellou a ozdobte plátkem banánu, polovinu namažte česnekovým máslem (připravíte ho tak, že utřete máslo s prolisovaným česnekem) a ozdobte půlkou vlašského ořechu.

Pokud hodláte dělat chlebíčky, nechte se inspirovat některou z našich jednoduchých pomazánek. Můžete je mazat tradičně na plátky veky, ale chcete-li zdravější a neméně chutnou variantu, zkuste například plátky celozrnné bagety. A což takhle zapečené toasty?

Sýrová pomazánka s česnekem

Ingredience: 15 dkg eidamu, 200 ml tatarské omáčky, 1 – 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu

Příprava: Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte s tatarskou omáčkou. Přidejte prolisovaný česnek a kečup a dobře promíchejte.

Pomazánka z nivy

Ingredience: 10 dkg sýru niva, 4 lžíce tatarské omáčky, střední cibule, pepř

Příprava: Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli najemno nakrájejte. Smíchejte s tatarskou omáčkou a podle chuti opepřete.

Šunková pěna

Ingredience: 10 dkg šunky, malá cibule, 3 lžíce pomazánkového másla, 3 lžíce rostlinného másla, sůl, pepř, lžička hořčice

Příprava: Šunku i cibuli rozmixujte v kuchyňském robotu, přidejte zbývající ingredience, promíchejte a podle chuti dosolte.

Pomazánka z krabích tyčinek

Ingredience: 1 balíček krabích tyčinek, majonéza, citrónová šťáva

Příprava: krabí tyčinky nakrájejte na malé kousky a lehce zakapejte citrónovou šťávou. Poté smíchejte s majonézou.

Zahájit diskuzi Přidat k oblíbeným Doporučte článek Sdílet

Související články

Chuť pěstovaná doma

Chuť pěstovaná doma

16.1.2008 | Redakce | Kuchyně

Stejně jako sůl, přidáváme do mnoha jídel bylinky – zelené koření, které dává pokrmům nezaměnitelnou chuť a aroma. I když si většinu kořenících přípra... Celý článek

Není nerez jako nerez

Není nerez jako nerez

10.1.2008 | Redakce | Kuchyně

I když myčky kuchyním vládnou, bez praktického a funkčního dřezu se neobejdete. Je to tak! Kde byste si umyli zeleninu do polévky, nebo opláchli koupe... Celý článek

Stolujte „in“!

Stolujte „in“!

4.12.2007 | Redakce | Kuchyně

Stejně jako oblékání, tak i tvář jídelního porcelánu podléhá módě a uživatel by jej měl čas od času obměnit. I když je v Čechách skupina hospodyněk če... Celý článek

Linka podle ergonomických pravidel

Linka podle ergonomických pravidel

20.11.2007 | | Kuchyně

K nejpodstatnějším úkolům, jež musíme při zařizování kuchyně vyřešit, patří výšky a hloubky pracovních ploch, odstup soklu pro chodidla, umístění úchy... Celý článek

 

Odkazy

Zahradní párty stanySvět bydlení - magazín o bydlení a životním stylu