Základem kuchyně je kvalitní nádobí

6.2.2013 | PR článek | Rubrika - Kuchyně

Základem kuchyně je kvalitní nádobí

Kuchyně je rájem pro každou hospodyňku. Ať už si to přiznáte, nebo ne, právě v kuchyni trávíte více času, než kdekoliv jinde. Je tedy velmi důležité, abyste se v kuchyni cítila dobře. A pohodovou atmosféru vykouzlí nejen praktické uspořádání kuchyňského nábytku, ale také kvalitní vybavení, s nímž bude vaření jedna radost. Pojďme se podívat, co vám v kuchyni nesmí chybět.

 

Základem stolování jsou příbory

Jídelní příbory, jak je známe dnes, se na jídelních stolech začaly objevovat v 17. století. Už ve starověku ale lidé používali lžíci a později také nůž. Nejprve bylo k výrobě příborů používáno dřevo, později lehké kovy a v současné době se můžete setkat hlavně s příbory z nerezové oceli.

Těžké a nepraktické příbory, které nadchly zejména svým exkluzivním designem, byly nahrazené nerezovými příbory. Nevýhodou stříbrných či pozlacených příborů, které se používaly při slavnostních večeřích, byla jejich náročná údržba. Takové příbory se musí umývat ručně, ukládat odděleně a pravidelně leštit, aby neztratily svůj lesk.

Ale nerezové příbory, které jsou dnes nenahraditelnou součástí každé kuchyně, jsou vyrobené z kvalitní oceli. Zaručují vám dlouhou životnost a hygienu. I přes jejich jednoduchý vzhled rozhodně neztrácí na eleganci. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.

 

Vaření usnadní keramická pánev

Je pravda, že bez příborů byste se nenajedli, ale je nezbytné na něčem pokrm připravit. V současné době jsou velmi oblíbená smažená či dušená jídla, která se připravují na pánvi. Jistě to znáte, koupila jste levnou pánev v hypermarketu a za měsíc jste ji mohla vyhodit, protože se na ní jídlo připalovalo. Proto doporučujeme koupit raději kvalitu.

Dnes jsou pánve vyrobené z mnoha materiálů – litiny, titanu, keramiky a podobně. Velké oblíbenosti se těší právě keramická pánev, která je o polovinu levnější než titanová. Hlavní výhodou keramické pánve je, že se nepřepaluje, a to ani při vysokých teplotách kolem 450 °C. Potěší vás také to, že už se vám nebude jídlo připalovat, a tak své pokrmy nemusíte vyhazovat. Sice keramická pánev má horší antiadhezivní vlastnosti (horší přilnavost) než titan, a tak je nezbytné ji vymazat tukem. Pak můžete jídlo připravovat s nadšením.

Počet komentářů (3) Přidat k oblíbeným Doporučte článek Sdílet

Související články

Vsadili na kvalitu

Vsadili na kvalitu

5.3.2013 | časopis Panel Plus | Kuchyně

Preferujete kvalitní český nábytek? Máte rádi nadčasový design a perfektní řemeslné zpracování? Jak ale poznáte opravdu kvalitní nábytek v nepřeberné ... Celý článek

Jak si dobře zařídit kuchyni: základní pravidla i varování

Jak si dobře zařídit kuchyni: základní pravidla i varování

19.2.2013 | Redakce | Kuchyně

Vhodné uspořádání kuchyňské linky je základem dobré kuchyni. Za ideální dnes pokládají odborníci sestavu ve dvou rovnoběžných linkách nebo kombinaci r... Celý článek

Dobrou chuť

Dobrou chuť

31.5.2013 | časopis Náš útulný byt | Kuchyně

Dnešní kuchyně spojují dvě hlavní funkce – přípravu jídla a společné stolování. Celý článek

Nová kuchyň? Už žádný problém!

Nová kuchyň? Už žádný problém!

9.1.2013 | PR článek | Kuchyně

Ti z vás, kteří už někdy kuchyň stavěli, dobře vědí, že to není žádná legrace. Celý proces, od výběru kuchyňského studia až po usazení posledního spot... Celý článek

 

Odkazy

Zahradní párty stanySvět bydlení - magazín o bydlení a životním stylu