Kuchyně

Základem kuchyně je kvalitní nádobí

 

Základem stolování jsou příbory

Jídelní příbory, jak je známe dnes, se na jídelních stolech začaly objevovat v 17. století. Už ve starověku ale lidé používali lžíci a později také nůž. Nejprve bylo k výrobě příborů používáno dřevo, později lehké kovy a v současné době se můžete setkat hlavně s příbory z nerezové oceli.

Těžké a nepraktické příbory, které nadchly zejména svým exkluzivním designem, byly nahrazené nerezovými příbory. Nevýhodou stříbrných či pozlacených příborů, které se používaly při slavnostních večeřích, byla jejich náročná údržba. Takové příbory se musí umývat ručně, ukládat odděleně a pravidelně leštit, aby neztratily svůj lesk.

Ale nerezové příbory, které jsou dnes nenahraditelnou součástí každé kuchyně, jsou vyrobené z kvalitní oceli. Zaručují vám dlouhou životnost a hygienu. I přes jejich jednoduchý vzhled rozhodně neztrácí na eleganci. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.

 

Vaření usnadní keramická pánev

Je pravda, že bez příborů byste se nenajedli, ale je nezbytné na něčem pokrm připravit. V současné době jsou velmi oblíbená smažená či dušená jídla, která se připravují na pánvi. Jistě to znáte, koupila jste levnou pánev v hypermarketu a za měsíc jste ji mohla vyhodit, protože se na ní jídlo připalovalo. Proto doporučujeme koupit raději kvalitu.

Dnes jsou pánve vyrobené z mnoha materiálů – litiny, titanu, keramiky a podobně. Velké oblíbenosti se těší právě keramická pánev, která je o polovinu levnější než titanová. Hlavní výhodou keramické pánve je, že se nepřepaluje, a to ani při vysokých teplotách kolem 450 °C. Potěší vás také to, že už se vám nebude jídlo připalovat, a tak své pokrmy nemusíte vyhazovat. Sice keramická pánev má horší antiadhezivní vlastnosti (horší přilnavost) než titan, a tak je nezbytné ji vymazat tukem. Pak můžete jídlo připravovat s nadšením.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *