Nové hnízdo

Nové hnízdo: Malý domek, nebo veliký dům v Pardubickém kraji? Nové hnízdo míří do východních Čech.

O Chrudimi se říká, že je Athénami východních Čech. Celková zastavěná plocha prvního domu, který se nachází opravdu kousek od hlavního náměstí je 113m2. Vstupní část domu tvoří veranda se zádveřím. Přízemí domu tvoří obývací pokoj s krbovými kamny, kuchyň s kuchyňskou linkou a jídelním koutem. Z chodby domu je také vstup do koupelny s rohovou výřivkovou vanou a sprchovým koutem, WC. První patro domu má celkem dvě samostatné místnosti. Na mezipatře domu je prostor pro pracovnu nad schodištěm. Měsíční náklady činí přibližně 2.500,- Kč měsíčně. V domě je opravdu využitý každý prostor a bydlení zde přináší mnoho výhod: bydlení poblíž centra města, menší pozemek, nenáročný na údržbu, s prostorem pro posezení za domem a parkování před domem. Současným majitelům již nevyhovuje velikost domu a zahrady vzhledem k tomu, že plánují dalšího potomka.

 

 

Druhá nemovitost je v Žamberku – bráně do Orlických hor. Dům s dispozicí 5+kk, o celkové užitné ploše 423 m2 a s velkým pozemkem, stojí v blízkosti centra města, ale přitom v klidné lokalitě. V průběhu posledních let byly provedeny rozsáhlé rekonstrukce – venkovní zateplení a výměna veškeré infrastruktury domu. Prostorný a výborně dispozičně řešený objekt nabízí v 1. NP dva samostatné vstupy do domu, dvě místnosti, které jsou v současnosti využívány jako kanceláře, dílnu, sklad, prostornou garáž až pro čtyři automobily, kuchyňku, samostatné WC a sociální zařízení s WC.  V 2. NP se nachází jídelna s kuchyní, obývací pokoj s lodžií, ložnice, dva dětské pokoje, balkónová terasa, technická místnost, koupelna s vanou, sprchovým koutem a WC, samostatné WC a chodba. V 3. NP je možnost půdní vestavby. Děti majitelů již vylétly z hnízda. Dům je nyní pro jejich rodiče zbytečně velký, proto nemovitost prodávají.

 

 

Jaká známá osobnost poodhalí v dnešním dílu své soukromí a ukáže nám, kde a jak žije? Dnes je to zpěvák Martin Maxa! Dozvíte se, které části bytu jsou pro něj nejdůležitější, jakou místnost potřebuje jeho rodina dvakrát a jak dlouho bude ve svém hnízdě ještě bydlet?

Tipy dílu: 1) Potřebuje Vaše vybraná kupovaná nemovitost rekonstrukci? Požádejte o úvěr navýšený o částku zamýšlené rekonstrukce. Stačí doložit jen odborně vypracovaný rozpočet a odhad s uvedenou budoucí hodnotou nemovitosti. 2) K prodeji nemovitosti zatížené hypotékou je třeba získat souhlas banky. Oznámení bance je nutné podat písemně. Omezením může být doba fixace úvěru, která se pohybuje od 1 roku do 5 let. Prodej lze realizovat 3 různými způsoby, a to převodem stávající hypotéky na kupujícího, vyplacením hypotéky kupujícím nebo pořízením nové hypotéky kupujícím.

Sledujte další díl nové série o prodeji nemovitostí již v neděli 11. listopadu od 13.05 hod na Prima family!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *