Obklady a dlažba

Záda deset na deset

Jsou na ně proto kladeny nároky jako je snadná údržba, estetická přijatelnost a v neposlední řadě odolnost. Snadný úkol pro keramické obklady. Favoritem na trhu obkladů jsou drobné formáty s rozměry 10 x 10 cm, které lze skládat do geometrických variací tak zvaně nakoso nebo horizontálně. Pokud zvolíme jednu barvu v různě laděných odstínech, vzniknou záda s nádechem lehce patinované mozaiky, která pobyt v kuchyni zpříjemní. Vzory s vyobrazením zeleniny či koření zase pozvednou obraz rustikální kuchyně.

A podlaha? Odolnost a snadná údržba – vlastnosti, které každá hospodyně od země pod nohama v kuchyni očekává. Opět je velmi snadno splní dlažba, i když někdy bývá nahrazována moderním PVC nebo linoleem. Její trvanlivost však tyto materiály předčí. Komu vadí její chladná povaha, pomůže si podlahovým topením. Parametrům jako je nasákavost nebo otěruvzdornost už tolik pozornosti v případě výběru vzorů do kuchyně věnovat nemusíme. Na ty hledíme při koupi dlažby na terasu nebo předsíně, kde hrozí poškození glazury daleko více.

V kuchyni tak může díky „keramice“ zvítězit design, odpovídající tváři kuchyňské linky a jejího zařízení vůbec. Vhodně zvolenou dlažbou můžeme navíc na rozdíl od jiných materiálů velmi elegantně propojit prostory v domě.

FOTO DREAMSTIME

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *