Obývací stěny

Stylové obývání

Pod výrazem „obývací sestava“ si starší ročníky docela jistě představí mohutnou sektorovou sestavu, složenou z větších či menších polic, regálů a skříněk, zakrývající většinou celou jednu stěnu obývacího pokoje. To je klasický obrázek minulosti (naštěstí), kdy uniformita a takzvaná „praktičnost“ měla přednost před kvalitou, designem a originalitou. Výrobci se naštěstí od minulosti velmi rychle oprostili a v rámci moderních trendů nabízejí spotřebiteli kvalitu, variabilitu a také krásu.

Sedací nábytek – pokud možno ve stejném stylu, nebo ze stejného materiálu jako ostatní zařízení – samozřejmě podléhá módnímu diktátu jako veškeré ostatní zařízení bytu. Vysledovat můžeme tendenci návratů – tzv. retrostyl – do módy se vracejí odlehčené sedačky a křesílka na nožkách z ohýbaného dřeva nebo kovu. V zásadě ale platí – ať už volíme jakýkoliv z nabízených stylů – že potahovina by měla ladit s barevností a zařízením celého interiéru a především, veškeré potahy sedacího nábytku by měly být dobře čistitelné.

Prohlédněte si moderní obývací stěny za zajímavé ceny.

Doporučit pak lze zařízení interiéru nábytkem od jednoho výrobce – případně ze stejné designové řady. Tímto postupem dosáhneme jednotnosti celého interiéru. Do kombinování stylů se mohou pustit ti zkušenější a odvážnější. Nabídka je skutečně obrovská, spotřebitel může vybírat z desítek materiálových provedení a barev, ale samozřejmě i stylů, výrobců – ti náročnější pak z designových kousků módních návrhářů nebo zvolit variantu výroby nábytku na míru prostoru i vlastnímu vkusu.

Zdroj foto Dřevotvar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *