Obývací stěny

Vybíráme obývací stěnu

Obývací stěny

Dříve byly klasikou masivní obývací stěny, které se nejlépe táhly po celé jedné zdi obývacího pokoje. Obsahovaly mnoho úložného prostoru, ale i vitrínky pro výstavu skla. Dnes je tento trend na ústupu.

Díky tomu, že v moderních bytech a domech máme vestavěné skříně (nejčastěji v předsíni či ložnici), které pojmou mnoho věcí, můžeme si obývací pokoj zařídit ve vzdušném stylu s minimem nábytku. Proto lidé dnes upřednostňují hlavně jednoduché obývací stěny nezabírající příliš prostoru. V některých interiérech najdeme jen televizní stolky.

Pokud se rozhodnete pro obývací stěnu, máte na výběr z mnoha materiálů. Volit můžete podle vašich preferencí, ale také částky, kterou jste ochotni za nábytek utratit. Velmi rozšířené je levné lamino mající i další výhody, nejdražší je masiv. Dále se obývací stěny vyrábějí z dýhy, foliovaných MDF desek atd. Pěkně vypadá i kombinace uvedených materiálů s kovy.

Tím se dostáváme k designu. Jak jsme si na začátku uvedli, obývací pokoj by mimo jiné měl mít i reprezentativní vzhled. Je na vás, jestli dáte přednost nadčasové klasice, rustikálnímu stylu, moderně atd.

A co barva? Kromě svého vkusu berte v potaz barvu podlahy. Pokud je tmavá, je lepší zvolit světlý nábytek, a naopak. Samozřejmě by se tóny nábytku neměly „tlouct“ ani s výmalbou.

Kde koupit nábytek do obýváku?

Výběrem vhodného nábytku, ať už do obývacího pokoje či jiné místnosti, rozhodnete o tom, jakou podobu bude mít váš domov. Proto jeho volbu nepodceňujte. Chcete mít kvalitně a moderně vybavenou domácnost za příznivou cenu? Nakupujte v internetovém obchodě Nábytek Elegance. Budete spokojeni dlouhá léta. Zútulněte si i vy svůj domov!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *