Okna a dveře

Intimitu dokáže zajistit i sklo

Například v ložnici či na toaletě bychom se určitě necítili dobře, kdybychom věděli, že nezůstaneme skryti nikomu, kdo půjde kolem. Jenže i taková situace má své elegantní řešení – sklo se speciální povrchovou úpravou. Samozřejmě lze použít také tak zvané strukturované sklo, které se nejčastěji používá jako výplň standardních interiérových dveří nebo třeba oken v koupelnách, mnohem modernější a do interiéru vhodnější je však sklo pískované nebo leptané, které díky matnému vzhledu nápadně připomíná zmrzlou vodní hladinu – proto se také často označuje jako sklo ledové.

V interiérech se s oblibou používá především proto, že zaručuje pouze průsvitnost, nikoliv průhlednost a navíc tvoří elegantní designovou součást. Za dveřmi z leptaného skla tak uvidíme pouze rozostřené obrysy, z kterých nebudou patrny jakékoliv ostřejší tvary a už vůbec ne siluety. Nemusíme mít tedy strach, že bychom nežádoucím způsobem narušovali vlastní soukromí. Tento typ skla se běžně užívá i u dveří v sociálních zázemích kanceláří, kde je frekvence pohybu ještě o dost vyšší než v domácnostech.

Satinované sklo sice nepropouští tolik světla jako klasické čiré, ale dokáže prostor esteticky pozvednout a díky menší propustnosti světla také pocitově ztajemnit. Pohrát si můžeme i s volbou barevného provedení a s dekoracemi, jichž lze dosáhnout pískováním či gravírováním.

Foto VV Sklo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *