Okna a dveře

Jaká okna zvolit a proč?

Na technicky optimální úrovni je dnes zvládnuta i technologie výroby ocelových nebo hliníkových oken, ovšem zde ještě více než u dřeva hraje roli cena. Podíl plastových oken a dveří na celkovém trhu otvorových výplní dnes i ve vyspělých evropských státech osciluje kolem 53 %. Většinu tvoří pětikomorové a šestikomorové systémy, jejichž hlavní výhodami jsou malé nároky na údržbu, optimální funkčnost a zvýšená tepelná a hluková ochrana. V současné době zaslouženě vedou plastové otvorové výplně s kvalitními ocelovými výztuhami. Jak ovšem vybrat správného dodavatele a nespálit se? Pokusíme se nabídnout několik rozhodujících faktorů, které byste neměli opomenout.

Správný výběr výrobce

Na trhu působí desítky ba stovky výrobců. Toho dobrého poznáte především podle nabídky služeb – u výměny je kromě kvalitní a různorodé nabídky prvků a jejich příslušenství (parapety, rolety, žaluzie, sítě proti hmyzu) samozřejmostí také odborná demontáž a likvidace starých oken, zaměření, kvalitní montáž a záruční a pozáruční servis.

Významným signálem je i doba působení na trhu – ti nejlepší výrobci na něm působí deset a více let a tyto zkušenosti jsou mnohdy k nezaplacení. Špičkové firmy disponují i širokou paletou doprovodných služeb – bezplatné poradenské linky, široká síť obchodních zastoupení a neustálé posouvání hranic v inovacích. Jednou z nejlepších v oboru je společnost RI OKNA a.s. se sídlem v Bzenci (okres Hodonín).

Proč okna od společnosti RI OKNA a.s.? Společnost RI OKNA a.s. vyrábí výlučně z německých profilů značky „SALAMANDER“ v široké škále barevných odstínů včetně imitace dřevěných povrchů. Mezi prvními uvedla na trh nový pětikomorový profil „KLASIK“ umožňující výrobní variabilitu a spolu s ním i pětikomorový podkladní profil. Spojení obou umožňuje bezproblémové splnění závazných požadavků technických norem, přičemž na novou úroveň posunuje především tepelně izolační vlastnosti okna. Takto vytvořená a odborně namontovaná okna s minimální záruční dobou v délce 5 let jsou využitelná pro všechny myslitelné typy aplikací včetně nízkoenergetických staveb. Výrobní program vhodně doplňují i další profilové řady „STANDARD“ a „ELEGANT“.

Všechny prvky jsou dodávány s kompletní škálou příslušenství a celoobvodovým kováním „MACO“ a jsou s to plnit i nejnáročnější architektonické požadavky na novostavby i rekonstrukce. Pro rozhodování o výběru dodavatele vašich oken se nenechte ukolébat jen tím, že jiní výrobci mohou mít okna levnější – pro dobrého investora to není a nemůže být jediný parametr. Za dobře vypadající první cenou se může skrývat úskalí – postupné naúčtování doprovodných služeb a příslušenství pak cenu navýší. RI OKNA a.s. informacemi o cenách svých oken vychází zákazníkům vstříc a informuje objektivně – pro každého, kdo se pro naše okna rozhodne, můžeme dohodnout i na míru zvolený splátkový režim.

Kontakt:
RI OKNA a. s.
Úkolky 1055
696 81 Bzenec
tel.: 518 389 517 -9
fax: 518 389 516
e-mail: info@ri-okna.cz
www.ri-okna.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *