Okna a dveře

Nový vstup

Hlavně světlé barvy

Zařídit předsíň, chodbu a schodiště se může zdát jako banalita. Opak je ale často pravdou, protože vhodně vybrat barvy, materiály a zakomponovat dostatek úložných prostor bývá oříškem. Toho si byli vědomi i naši čtenáři, a proto nás poprosili o pomoc. Ne vždy vyřeší každý interiérový problém návštěva OBI. Protože je prostor velmi komplikovaný, drželi jsme se světlých barev. Korpusy nábytku jsou ze světlého kartáčovaného dubu, čela jsou lakována na bílo. Dominantním prvkem na každém kusu jsou černé úchytky, které představují novinku v kolekci Pro Decor.

 

Na podestu jsme postavili mělkou skříň s posuvnými dveřmi, za kterými se schovávají věšáky.

Skříň u dveří do kuchyně bylo třeba zachovat. Odebrali jsme však věšáky a zvětšili vlastní úložný prostor skříně. Oblečení tak bude pěkně uklizené a nebude tolik na očích.

 

Proměnou prošlo i schodiště, místo neumně vyrobeného, již opotřebovaného obložení schodů ze světlého dřeva se instalovaly masivní stupnice z mořeného dubu. Dub se domořil dle odstínu podlahoviny Thermofix, kterou jsme položili v horní části chodby. Také zábradlí bylo třeba opravit. Vyměnili jsme dřevěné madlo a kovovou konstrukci obnovili nátěrem. Autorkou návrhu je naše designérka Iva Bastlová, pod jejímž odborným dohledem se vše realizovalo. Celkovou rekonstrukci vstupní části prováděla společnost Ideal interiéry.

 

Keramická dlažba v přízemí se zachovala. Při výběru nových materiálů se k jejímu vzoru a barvě samozřejmě přihlíželo.

Ve spodní ani v horní části nechybí zrcadlo, které ladí s korpusy nábytku. Stejně jako ostatní nábytek je vyrobeno na míru.

 

 

Při vstupu do horního patra vás vítá nová komoda, která nahradila starý botník a věšákovou stěnu. Na přání čtenářů je doplněna o velké zrcadlo.

V horním patře se přidělávala další velká skříň, do které se instaloval výklopný koš na špinavé prádlo.

 

Zdroj: Náš útulný byt

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *