Ostatní

Decentní provedení

 

Skříň na televizor měří celkem 185 x 124 cm. Díky nástavci vysokému 137 cm a širokému 85 cm působí dostatečně masivně a nabízí velký úložný prostor. Nástavec je vyroben z prken těchto rozměrů: 2 kusy 130 x 31 cm (boky), 2 kusy 81,5 x 31 cm (dno a vrchní strana), 2 kusy 130 x 42 cm (dveře). K tomu přibudou podle potřeb také poličky. Jednu lištu z umělého štuku širokou 7 cm uřízněte na pokos, slepte z ní horní římsu a upevněte ji pomocí špalíčků nahoru na skříň. Z komody demontujte úchytky, komodu zbruste, otřete prach po broušení a natřete dvakrát bílou barvou.

Oblepení: skříň, římsu z umělého štuku a komodu dvakrát natřete bílou barvou. Po důkladném zaschnutí oblepte plánované pruhy široké 2 a 10 cm z obou stran malířskou lepicí páskou.

 

 

Nátěr: Smíchejte šedou a okrovou barvu a natírejte pruh plochým štětcem shora dolů, aby tu a tam prosvítal ještě světlý podklad.

Broušení: Podle výše uvedeného návodu naneste pruhovaný dekor také na spodní komodu. Na horní desce vytvořte patinu tím, že hrany lehce obrousíte brusným papírem.

 

 

Zdroj: Náš útulný byt

 

Prohlédněte si další články na téma inspirace skříní:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *