Koupelny a toalety

Novinky a trendy – zajímavosti od výrobců a prodejců v oblasti bydleni

Elektronika

Boom robotických vysavačů

Americká značka chytrých robotických vysavačů avšak také profesionálních průmyslových robotů iRobot se letos v září pochlubila zcela novým modelem úspěšného robotického vysavače Roomba s označením generace 700.
Tento inovovaný model přináší nové sběrné koše AeroVac 2, dvojici HEPA filtrů, vylepšenou čistící hlavu, nový software baterie výrazněji šetřící energii či inovovaný pohyb při detekci nečistot. Robotické vysavače se v dnešní době stávají stálým a spolehlivým společníkem.

Koupelny a toalety

Tisíc inspirací koupelen

Společnost SIKO KOUPELNY spouští 1. září unikátní projekt Galerie tisíce inspirací. Webová stránka bude sloužit všem, kdo si zařizují či rekonstruují koupelnu a chtějí se inspirovat nejmodernějšími trendy v koupelnovém vybavení. Na adrese www.koupelnova-galerie.cz si zájemci mohou prohlížet množství vizualizací, které pro různé typy koupelen vytvořili odborníci ze zákaznického centra SIKO KOUPELNY.

Vytápění

Tvůrce nové generace sálavých lokálních topidel inspirovalo Slunce

Na trhu se objevila lokální topidla, jejichž základem je revoluční technologická novinka – tepelné zářiče z wolframového vlákna a pozlaceného křemenného skla. Mají stejný tepelný efekt na ozářené předměty, jako sluneční paprsky. Jejich uplatnění sahá od koupelen a domácností, přes průmyslové a skladové haly, až po restaurační předzahrádky či třeba historické objety a kostely. Oproti propan-butanovým sálačům mají minimálně o třetinu nižší provozní náklady, navíc poskytovanou tepelnou pohodu neovlivňuje průvan ani velikost či výška prostoru, kde jsou instalovány. Křemenný tepelný zářič má teplotu až 2 600 stupňů Celsia a je zcela odolný tepelným šokům i ponořování do vody.

„Pro uživatele jsou důležité dvě věci: získaná tepelná pohoda a množství uspořené energie. V obou jsou quartzová topidla absolutní špičkou,“ říká generální ředitel Able Electric Ing. Ivo Borovec

Dekorace

Nástěnné mozaiky i mozaiky jako dekorace bytu opět v módě

Nástěnné mozaiky se mohou stát zajímavým dekoračním prvkem v obkladech i dlažbách chodeb, kuchyní a koupelen, nebo přitažlivým detailem mezi kuchyňskými obklady.

Mozaikový obraz je nejen krásný dárek, ale také možnost jak mít na stěně originální umělecké dílo. Využití mozaik je velmi široké a v souvislosti s kvalitou materiálu, z jakého jsou vyrobeny, lze počítat s jejich odolností. Mozaiková dlažba z různě barevného mramoru překonala tisíciletí, lze ji najít na podlahách zachovaných antických domů.

Výběr z mozaikových dekorací je opravdu velký. Dekoraci je možné zakomponovat do interiéru dle vašeho výběru barev, a pokud si nevyberete z nabídky již zhotovené kolekce, není problém nechat si vyrobit krabičku, stolní set s podtácky pro sváteční chvíle i pro denní použití na zakázku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *