Osvětlení

Světlo nad kuchyňskou deskou

Nejčastějším řešením bývají zářivková nebo bodová světla umístěná na spodní straně horních skříněk kuchyňské sestavy. Zářivky mají velmi malou spotřebu energie, dlouhou životnost a vyzařují minimum tepla, naproti tomu oblíbené bodovky mají velmi úzký světelný úhel, vyzařují o poznání více tepla a budete jich potřebovat k důkladnému osvětlení mnohem víc. Moderní kuchyňské linky jsou vybaveny kompaktními tělesy obsahujícími jak zářivky, tak bodová halogenová světla, přičemž režim je možné přepínat podle potřeby.

Novinkou poslední doby jsou diody. Vynikají téměř nulovým odběrem elektrické energie a využívají se právě jako osvětlení pracovních ploch (nenahrazují hlavní osvětlení celé místnosti). Velkým trendem je jejich využití k prosvětlení polic, čímž kuchyňským linkám dodávají netradiční rozměr a ozvláštňují tento jinak všední prostor. Volit můžete i diody různě barevné – modrá, zelená, červená, nebo bílá dodá vaší kuchyni a všednosti vaření veselejší nádech. Při pořizování osvětlení do kuchyně však mějte na paměti jedno zásadní pravidlo: kupujte vždy ucelenou řadu svítidel, aby se design jednotlivých osvětlovacích prvků vzájemně netříštil. Ve stejném designu by tedy měly být jak světlo hlavní, tak doplňkové včetně vypínačů a dalších doplňků.
Světla a jakékoliv další doplňky do kuchyně koupíte např. ve známých hobbymarketech jako je Baumax, Obi, Hornbach, Bauhaus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *