Osvětlení

Venkovní osvětlení v létě hraje prim

Solární svítidla, fenomén dneška

Solární světla jsou hojně používána jak z estetických, tak z úsporných důvodů. Ceny svítidel jsou nízké a úspora elektrické energie maximální – světla jsou nabíjena sluncem, žádný přívod elektriky tedy nepotřebujeme. Tato skutečnost je příjemná a funkkční řešení právě pro  venkovního osvětlení. Nemusíte pokládat el.přívod po celé zahradě, ale kamkoliv Vás napadne světlo umístíte a v případě potřeby svítidlo kamkoliv přemístíte. To jsou nesporné výhody solárního osvětlení.

   

Solární vs. Klasická venkovní svítidla

Nevýhodou je množství vydávaného světla. Solární osvětlení svítí pouze spoře a časově omezeně. Poznáte siluetu postavy nebo zvířete, ale rozhodně neuvidíte detaily „objektu“, které svítidlo osvětluje.

Pro potřeby silnějšího osvětlení jsou vhodnější konvenční venkovní svítidla s el.přívodem.
K variantě klasického venkovního osvětlení můžete použít úsporný zdroj, který Vám bude řešit jak dobrou svítivost světla tak úsporu Vaší peněženky, která sice není tak velká jako u solárních svítidel, nicméně je to dobrý kompromis mezi vyzářeným světlem s vyšší intenzitou a náklady na provoz svítidla.

Ať už potřebujete vybrat především funkční venkovní osvětlení na zeď domu/bytu pro použití ve večerních hodinách u kávy či vína nebo hledáte dekorativní svítidla pro osvětlení Vaší zahrady, které Vaše posezení zpříjemní nebo jako zajímavý doplněk i za denního světla, na www.rajsvitidel.cz si vždy vyberete.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *