Podlahy a schody

Jak pečovat o WPC terasové podlahy

 

Prevence je základ

 

Pravidlo, které platí všude, tedy i v oblasti péče o terasové podlahy. Při samotné instalaci terasových prken je důležité, aby byl zajištěn snadný odtok vody a odvětrávání teras. Proto je nutné udržovat spáry mezi jednotlivými prkny čisté. Prachu, jehličí či spadaného listí se lze snadno zbavit prostým zametením či opláchnutím čistou vodou. WPC podlahy lze také při silnějším znečištění očistit tvrdším rýžovým kartáčem, kdy je nutné kartáčovat vždy v podélném směru.

 

Odstraňování nečistot a skvrn

 

K odstranění běžných nečistot typu prachu či popílku z ovzduší stačí běžné čistící prostředky pro domácnost, tedy mýdlo či saponát. U barevných skvrn například od červeného vína postačí opláchnutí čistou vodou a vykartáčování v podélném směru. Mastné skvrny je potřeba okamžitě opláchnout čistotou vodou a následně aplikovat odmašťovač (saponát, mýdlo či speciální přípravek pro WPC podlahy), vykartáčovat a opět opláchnout čistou vodou. Zbytek skvrn samovolně vymizí během několika týdnů díky UV záření a dešti. K odstranění odolných skvrn lze použít přípravky s obsahem chlóru, kdy se čistič na skvrnu nanese, nechá působit a následně opláchne čistou vodou.

 

 

Mechanické poškození

 

Může se stát, že se prkna poškrábou zahradním nábytkem nebo popálí žhavými uhlíky při grilování. V tomto případě je nutné prkna vykartáčovat rýžovým kartáčem v podélném směru, případně použít brusné rouno nebo brusnou houbičku střední zrnitosti a následně opláchnout čistou vodou.

 

„Abychom zájemcům o WPC terasová prkna usnadnili výběr, doporučuji jim navštívit naše terasová centra, která máme v Praze, Brně, Ostravě, Plzni a Českých Budějovicích. Nejen že návštěvníci uvidí terasové plochy, které již byly vystaveny několik let povětrnostním podmínkám, mohou také výběr a následnou péči o terasy konzultovat s našimi odborníky a odnést si vzorky prken zdarma, případně zakoupit naše vlastní prostředky k čištění a impregnaci WPC prken,“ říká Zdeněk Hoštička, jednatel společnosti WPC-WoodPlastic.

Více informací o produktech naleznete na webových stránkách: www.woodplastic.cz

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *