Podlahy a schody

Začněte pěkně od podlahy!

Používanou klasikou bývá v této části domu keramická dlažba. V nabídce vzorů, formátů a stylech se výrobci předhánějí, ale nic nezmění na tom, že dlažba studí a za mokra klouže. Proto je dobré už před rekonstrukcí či novou pokládkou myslet na podlahové topení, které dlažbu zahřeje na příjemnou teplotu.

Povrchová teplota topné podlahy v obytných místnostech může být nejvýše 28 °C, ale v koupelnách a umývárnách není teplota normou omezena. Může překročit i 30 °C. Na trhu najdete několik systémů elektrického podlahového topení, ať už to jsou topné rohože či soupravy kabelů s termostatem, někdy i s možností programování.

Ještě jednu „mouchu“ dlažba má – mezi spárami se usazují nečistoty, což moc praktické není. Lepším řešením tedy může být jednolitý povrch z vinylové podlahové krytiny neboli PVC. Nelekejte se, ta dnešní lina nemají s těmi z „červených“ dob nic společného. Současný sortiment zahrnuje stovky vzorů, nejen jednobarevné nebo čipsové (připomínají drobné různobarevné kamínky), ale také třpytivé, vzory dřeva, kovu, kamene, keramické dlažby, doplňují je i různé ozdobné pásy nebo intarzie.

V koupelně PVC oceníte, protože je měkké, pružné a tiché (pohlcuje zvukové vibrace). PVC se lepí na rovný, suchý a čistý podklad, případné spoje se lepí zastudena. K zakončení na stěně se používá lišta. Výsledkem je hygienická a pěkná podlaha.

FOTO IDEAL STANDARD, JIKA, LAUFEN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *