Pohovky a křesla

Dokonalý koutek s křeslem

Ale jak koutek zařídit co nejlépe? Na to se podíváme v tomto článku. Nejdůležitější je, aby vám v něm nic podstatné nechybělo, aby byl designován dle vašeho gusta a hlavně, abyste se v něm cítili velmi dobře.

Výběr správného koutku

koutek s křeslem koutek s křeslem

Vše začíná již u výběru místa, kde si tento koutek vytvoříte. Může to být obývací pokoj, ložnice či někde úplně jinde. Doporučili bychom vám, aby v blízkosti bylo okno. To do vašeho koutku přinese přirozené světlo a vy při trávení chvílí zde na křesle můžete pozorovat, co se za oknem venku děje – to může být uklidňující i inspirující. Také by vám mohl přijít vhod radiátor, který vás v zimních měsících zahřeje. Ideálním místem se tedy zdá místo pod oknem s topením.

Výběr dokonalého křesla

koutek s křeslem

Dominantou koutku bude tedy křeslo. To hraje hlavní roli, proto byste s výběrem měli být pečlivý a vše si důkladně promyslet. Mělo by být hlavně pohodlné! Budete tam při čtení sedět i hodiny, proto myslete na svá záda, aby vás nebolela. V obchodě se nebojte na křeslo usadit a odzkoušet jej.

Preferujete větší nebo menší? Jaké rozměry vám místo dovolí? Nezapomeňte si koutek doma přeměřit! Dále se můžete rozhodovat, zda křeslo bude houpací, otočné pro snadnější manipulaci, na výběr máte také masážní křeslo nebo křeslo zavěšené na strop, které vypadá naprosto božsky!

Další kusy nábytku, které se hodí

koutek s křeslem koutek s křeslem

Pokud vám to místo umožňuje a vy po tom toužíte, pak si pořiďte i stolek ke křeslu. Ten může být třeba jen malinkatý, s kterým se bude snadno manipulovat. Můžete si na něj odložit hrnek s kávou či čajem.

Dalším elementem, který bude zajisté vypadat skvěle a bude praktický, je malá knihovnička. Tu si můžete vyšperkovat a vydekorovat dle svého gusta. Přidejte různé drobné dekorace, fotografie rodiny a přátel, personalizujte si své území.

Pokud si libujete v pohodlnosti, vhod vám přijde i podložka pod nohy. To vám zajisté sezení ještě krapet zpříjemní. Postačí malý taburet.

Jak si koutek zútulnit

koutek s křeslem

Určitě nezapomeňte na velkou stojací lampu, díky které si budete moci v koutku i ve tmě číst. Ta může být designová, vintage nebo naprosto obyčejná. Hlavně, aby vám ladila s koutkem a případně i zbytkem pokoje.

Dále vašemu pohodlí a zútulnění koutku dopomůžou různé dečky a polštáře. Ty položte do křesla a vybudujte si své malé roztomilé hnízdečko. Když vám bude zima, můžete se přikrýt a zahrabat do teplé chlupaté deky. Při bolestech v zádech zase oceníte měkký polštářek na opření. Pokud nechcete mít křeslo „zastavěné“ těmito věcmi, pak si vedle křesla pořiďte košík, do kterého polštáře a deky navíc položíte.

Jak jsme již avizovali u knihovničky, nezapomeňte dodat do svého koutku věci, které máte rádi a budete se díky nim cítit příjemně. Můžou to být různé květiny, fotografie či motivační citáty.

Zdroj fotografií: hannahinthehouse.com, thelifecreativeblog.com, squarespace.com, darlingmagazine.org, avenuelifestyle.stfi.re, 100things2do.ca

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *