Pohovky a křesla

Křeslo, které sedne

Sedací vaky se ve světě objevily již v sedmdesátých letech. Třebaže jejich popularita na čas trochu poklesla, v současné době slaví úspěšný návrat do domácností. O co se tedy vlastně jedná? Sedací vak funguje jako křeslo, které se tvaruje podle potřeb sedícího. Ve skutečnosti se jedná o obal, naplněný polystyrénovými kuličkami. Právě tato náplň umožňuje tvarovou flexibilitu a pohodlí.

Na čem se sedí nejlépe vám? Vyzkoušeli jste někdy alternativní nábytek? Přidejte svou zkušenost v diskuzi pod článkem!

Sedací pytel můžete umístit jak do bytu, tak třeba na zahradu. Záleží ovšem na volbě materiálu vaku, jenž tvoří obal na polystyrénové kuličky. Některé materiály se dají prát v pračce (pere se bez náplně, tu je před praním nutno vyndat!), jiné můžete pouze očistit hadříkem navlhčeným v mýdlové vodě.

Vedle ergonomického tvaru je další předností takového „nábytku“ design. Sedací vaky se vyrábí v nesčetném množství provedení – ať již v podobě postaviček z pohádek pro děti, ve výrazných barvách jako doplňky interiéru, nebo naopak v tlumených barvách, které umožňují sladění se zbytkem zařízení v místnosti. Komu by se ještě chtělo sedět na tvrdé a nevzhledné židli?

Foto: www.sedaci-pytle.cz, www.bag4u.cz, www.sedacivaky.cz, www.bab-sro.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *