Pohovky a křesla

Odpočiňte si

 

Kvalitní posezení
 
Sedací souprava pro většinu z nás představuje kus nábytku, který si pořizujeme na dlouhou dobu. Současný trend proto upřednostňuje decentní barevnost a jenoduché tvary, které příliš nepodléhají módním vlivům. V nabídce interiérových studií převažují modely v bílé, smetanové, béžové, hnědé a světle šedé. Výraznější barvy si můžeme dovolit tam, kde potřebujeme místnost proteplit a zútulnit – nejčastěji tedy volíme škálu teplých barev. Výběru konkrétního typu pohovky bychom měli věnovat stejnou pozornost jako při nákupu postele. V současné době najdeme například i mezi rozkládacími typy pohovek k příležitostnému spaní kvalitní modely s paměťovou pěnou, odolným, v mnoha případech pracím potahem a s nejrůznějšími vychytávkami v podobě polohovatelných opěrek zad, výsuvných podnožek na manuální (u dražších modelů dokonce na elektrický) pohon a dalších vymožeností. Nic nám tedy nebrání relaxovat kvalitně.
 

 
ROHOVÁ pohovka Osaka je velká 279 x 213 cm a dodává se v široké škále barev potahů v kůži i látce. (Od 162 000 Kč, www.natuzzi.cz)
 
 
 LEHKÉ otočné křeslo Smedsta má kovovou chromovanou konstrukci a prací snímatelný potah. Je k dostání také s černým potahem a v bílé barvě konstruce. (4790 Kč, IKEA)

 

Správné ošetření

Toužíte po kožené pohovce, ale netroufnete si na ni, protože máte malé děti, které stěží uhlídáte? Pomoc nabízí impregnační prostředek na kůži Absorb za 149 Kč z obchodního domu IKEA. Ten totiž odstraňuje skvrny, čistí potahy a zároveň je ošetřuje a prodlužuje tím jejich životnost. (Ilustrační foto: IKEA)

 

 
ROZKLÁDACÍ pohovku Klasik lze roztáhnout na dvoulůžko. Díky své velikosti se hodí i do menších bytů. (Od 24 132 Kč, PF Nábytek)
 
 
 
SEDACÍ souprava Himolla z řady Planopoly vyniká variabilitou prvků a maximální funkčností. Tato varianta se skládá z jednosedáku, dvojsedáku a rohového dílu. (105 000 bez DPH, Mobax)
 
 
 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *