Pohovky a křesla

Pohoda v sedě

Přestože stejně jako ostatní zařizovací předměty samozřejmě podléhá módním trendům a jeho výběr se řídí představami budoucích uživatelů, jedno by měly mít všechny stoličky, křesla, pohovky a sedací soupravy společné. Sedací nábytek by měl být kvalitně vyrobený a měl by vyhovovat základním zásadám ergonomie a zdravé relaxace. Jinými slovy řečeno: neměl by při užívání nevhodným tvarem nebo provedením poškozovat naše zdraví.

Také jeho povrchová úprava by měla vycházet vstříc snadné údržbě – velmi praktické jsou u čalouněného nábytku například snímatelné potahy, které se dají jednoduše vyprat v pračce. Respektujeme-li při výběru tyto základní zásady, nemůžeme sáhnout vedle. Zbývá už jen zvolit vhodný styl odpovídající konkrétnímu interiéru.

Díky široké nabídce výrobců najdeme na trhu vedle sebe mnohadílné sedací soupravy, které zpravidla nabízejí různé možnosti sestavení, nápadné a téměř umělecké solitéry – určené do moderních vzdušných interiérů, čalouněné pohovky a ušáky – tradiční kousky vyhovující relaxaci s knihou nebo posezení u televize, ale i mobilní a rozkládací nábytek pro byty menších rozměrů – oblíbený zejména mladší generací. K současným módním trendům patří nápadné vzory potahů, které přitáhnou pozornost a povýší tak křeslo nebo pohovku na jeden z ústředních bodů interiéru.

Foto zdroj: Ikea, Konsepti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *