Pohovky a křesla

Rozzařte své pokoje barevnými pohovkami

Barevné pohovky jsou trendy

V posledních letech se velmi rozmohl trend barevných kusů nábytku. Lidé se barev přestávají bát a je to skvělé! Přece jen je svět občas příliš ponurý a šedý, vneste do svého bydlení barvy. Pohovka je ideálním kouskem, kde barvy můžete užít, aniž by to vypadalo příliš extravagantně či vyzývavě.

Velmi snadno se také kombinují. Obzvlášť pokud si libujete v minimalismu a pokoj máte zařízený střídmě, chce to určitý element, který tuto jednoduchost „rozbije“. Velmi pěkně může vypadat obývací pokoj s čistě bílým či černým nábytkem, do toho zakomponujete barevný gauč a máte dokonalou ukázku moderního interiéru.

barevné pohovky

Jaké barvy volit

Nejpopulárnější barvou roku je svěží zelená. Tato zelená je pozitivní, podporuje kreativitu a na mnoho lidí působí uklidňujícím dojmem. Pokud však zelené příliš neholdujete, nemusíte se nutit. Na výběr máte i další barvy z barevného spektra. Jde hlavně o to, aby se vám pohovka líbila a byla odrazem vaší osobnosti, vašeho vkusu a stylu bydlení. Další troufalejší barvičkou je sluníčková žlutá, populární bordó, námořnická modř, červená nebo například oranžová.

Pokud přece jen neradi volíte příliš výrazné barvy, pak si vyberte pohovku v barvách pastelových. Tyto barvy jsou jemnější, tlumenější, ne tolik vyzývavé. Obzvlášť populární je barva baby blue (světle modrá) s kapkou šedé, baby pink (světle růžová) a její kolegyně starorůžová, lososová, pudrová… Tyto barvy se vám neokoukají a snadno k nim dokombinujete doplňky.

barevné pohovky

Pokud se nemůžete rozhodnout, která barva bude ta nejlepší, na trhu nalezneme i různobarevné pohovky. Tyto pohovky mají tvary čtverečků či koleček, kdy je každý jiné barvy.

Nebojte se ani vzorů

Pokud zařizujete ryze moderní domácnost, která se nebojí ani těch nejtroufalejších kousků, pak sáhněte po vzorech. Vzory jsou sice těžší na kombinování a bude třeba pečlivě promyslet další doplňky, které dokoupíte, ovšem tyto pohovky jsou neotřelé, originální a zajímavé. Rozhodně tímto kouskem zaujmete své návštěvy.

barevné pohovky

Velkým trendem je vzor kytiček. Malé roztomilé kytičky vídáme ve stylu vintage a především na potahu na pohovkách vypadají báječně. Je to ženské, kreativní a vkusné. Nebojte se ani proužků v námořnickém stylu. Tento styl nám evokuje pláž, moře, vlny, léto a dovolenou. Kdo by se nechtěl každý den cítit jako na dovolené? Na výběr máme také z dalších designerkých kousků, které nabízejí různé geometrické tvary, „cákance“ či pěkné obrázky. Stačí si vybrat ten, který se vám bude líbit nejvíce.

Zdroj fotografií: we-are-scout.com, instagram.com, hejungalow.com, hejungalow.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *