Pohovky a křesla

Ušák, aneb pohodlí pro vaše chvilky u kávy

Čtenářské křeslo k nám přišlo z Francie

Dříve jste toto křeslo mohly koupit pod názvem “čtenářské křeslo”, odpovídá tomu také účel, ke kterému bylo nejčastěji používáno. Milovníci knih si je kupovali, aby si v nich mohly vychutnat další stránky svého oblíbeného románu. Ušák se k nám dostal z Francie, kde jsou obyvatelé proslulí požitkáři a milují své pohodlí. Toto krásné praktické křeslo vám poskytne velmi pohodlné posezení. Nejenom že si v něm můžete vychutnat svou oblíbenou knihu, či šálek dobré kávy, ale také vás nebudou bolet ani záda, ani krk, když náhodou v křesle usnete. Opěrka křesla totiž poskytuje kvalitní podporu hlavy a krční páteře, což ocení ti čtenáři, kteří čtou, čtou a čtou, než usnou.

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

Má ušák i svá úskalí?

Ušák není nikterak subtilním kouskem nábytku, v každé místnosti, kam jej postavíte si ukradne svůj prostor. Je třeba proto zvážit, kam si jej chcete umístit. Vhodný je obývacího pokoje, kde je dostatek místa a nemusíte se tak obávat, že by vám ušák opticky pokoj zmenšil. Hodí se však i do ložnic či pokojů pro miminko, kde slouží především pro rodiče, aby nemuseli u uspávání děťátka postávat, ale mohly se pohodlně usadit do křesla.

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

Jak vyvážit výraznost ušáku v menších prostorech?

Pokud jej i přes všechno chcete umístit do prostorů, které jsou menší, je třeba sáhnout alespoň po světlém provedení. Také jej nestavte do volného prostoru, ale vytvořte si svůj koutek společně s lampou či malým odkládacím stolečkem někde v rohu pokoje.

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

Jak správně vybrat ušák

Už při nákupu se zaměřte na své pohodlí při sezení. V obchodě si zkuste do křesla sednout ve vaší oblíbené poloze, abyste věděli, zda-li vám skutečně sedí, či se ohlídnout po jiném. Co se materiálu týče, je opravdu velmi pestrá nabídka. Můžete se rozhodnout pro luxusní koženou variantu, která je praktická co se životnosti týče. Díky správné péči vám křeslo vydrží řadu let. Stejně efektivní je také umělá napodobenina kůže. Sáhnout však můžete také po ušáku z látkového potahu. Zde je nabídka opravdu pestrá. Výrobci nabízejí spoustu krásných ušáků se zajímavým vzorem či barvou. Je tedy na vás, co se vám bude líbit a co se bude hodit do vašeho interiéru. Měly byste však mít na paměti, že je třeba křeslo přizpůsobit ostatním kouskům nábytku v pokoji, neměl by totiž příliš vynikat, ale krásně splynout.

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

 

křeslo ušák

 

Ušák může být zkrátka velmi originálním kouskem pro váš interiér, který oživí a zároveň mu vdechne nový rozměr a vzhled. Inspirujte se naší galerií a vyberte si takový, který vás nejvíce osloví, zalíbí se vám a bude se hodit do vašich pokojů.

 

Zdroj fotografií: pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *