PR články

Jak vybrat robotický vysavač do domácnosti?

Vybírejte dle typu podlahy

Moderní robotické vysavače dokážou téměř zcela nahradit klasický mop, přitom pracují samy, nezávisle na vašem úsilí. Před nákupem konkrétního produktu je ale nutné zvážit, pro jaký typ podlah je vhodný.

Klasické modely jsou určené hlavně na tvrdší typy podlah, tedy dlažby, linolea a plovoucí podlahy. Existují ale produkty, které dokážou zvládnout koberce. I u nich ale platí, že koberec musí mít jen krátká vlákna, maximálně kolem 1 cm. Husté vysoké koberce robot nevysaje, bude se v nich zadrhávat.

Způsob čištění

Robotické vysavače jsou praktické zejména pro méně členité místnosti. Pokud máte v pokoji větší množství nábytku, případně třeba různá zákoutí, je nutné to zohlednit při výběru modelu. Kvalitnější produkty v sobě mají zabudované různé senzory a další doplňky, díky nimž zvládnou právě i členitá a těžko dostupná místa vyčistit bez problémů.

Pozor na filtraci

Důležitým kritériem je i kvalita filtrace zařízení. Kvalitní roboti dokážou vysát z podlahy i velmi drobné částečky, jež nejsou na pohled rozeznatelné. Takové se hodí například do domácností, kde žijí lidé náchylní na alergie. Takzvané HEPA filtry, které používají, však zvyšují jejich pořizovací cenu.

Všímejte si recenzí a testů

Velmi praktické je před výběrem si přečíst nějaký online test robotických vysavačů. Může vám pomoci se zorientovat ve stále se zvětšující nabídce modelů. Jako příklad lze uvést portál TestKvality.cz, který mapuje i další domácí elektroniku a spotřebiče.

A co výběr výběr dalších spotřebičů?

Obecně platí, že je dobré mít co nejvíce informací. Ve světě internetu dnes už není problém zjistit, jaká je nejlepší myčka nádobí, jak postupovat při výběru televizoru, pračky a dalších spotřebičů. Čím více si o jednotlivých produktech zjistíte, tím máte větší šanci, že své peníze utratíte rozumně.

Pomoci mohou i veřejné stránky, které shromažďují obecné informace. Kupříkladu se podívejte na odkaz myčka nádobí na Wikipedia.cz, kde je detailně popsán systém tohoto spotřebiče.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *