Pracovna

Existuje ideální kancelářské křeslo?

Zdravotní hledisko

V prvé řadě je třeba říct, že ani to nejdokonalejší posezení nenahradí dostatek pohybu a aktivního životního stylu. Pokud trávíte za počítačem většinu dne, nezapomeňte si dělat přestávky na protahování a zařaďte do svého denního režimu také čas sportu, nejméně dvakrát týdně. Dlouhé sezení je totiž nadměrná zátěž na meziobratlové ploténky, hrozí vám tedy bolesti, případně poškození této části páteře. S tím také souvisí primární kritérium, podle nějž byste měli vhodnou židli vybírat: ergonomie. Správně zvolená židle šetří ploténky a zabraňuje rychlému nástupu únavy i nepohodlí.

Dynamické sezení

Už jste slyšeli o dynamickém sezení? Jeho principem je snaha nesedět celý den v jediné pozici, neboť i malé úpravy mohou zabránit strnutí páteře. Zaměřte se na kancelářské židle vybavené synchronní mechanikou, díky níž si budete moci zcela plynule nastavovat sklon opěráku a současně sedáku, takže vaše páteř bude mít stále ty nejoptimálnější podmínky. Aktivnímu sezení dále napomáhá houpací mechanismus některých kancelářských křesel, který usnadňuje vykonávání pracovních úkonů a mnohonásobně zvyšuje komfort při sezení v různých polohách.

Vybíráme ideálního kandidáta

Při konečném rozhodování platí, že cena by měla být až na posledním místě, zvláště trávíte-li v křesle vice než 8 hodin denně. Co byste tedy měli před koupí zohlednit? Správná židle či křeslo poskytuje nastavitelnou oporu zad, která zamezuje nežádoucímu prohýbání páteře, výškově nastavitelné opěrky na ruce, podhlavní opěrku, výškově nastavitelný sedák, kolečka a otáčecí mechanismus. Design je pak příjemným bonusem – nezapomeňte, že na první pohled ergonomická židle ve tvaru sedadla závodního automobilu vůbec nezaručuje kvalitu. Další věcí, kterou je nutno zohlednit, je vaše tělesná výška, váha a délka nohou. Rozbila se vám stávající židle a potřebujete sehnat plnohodnotnou náhradu doslova bleskově? Kvalitní kancelářská křesla čalouněná i kožená různých rozměrů, designů a cenových relací s rychlým dodáním naleznete v e-shopu kancelar24h.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *