Pracovna

Kancelář dneška

foto: www.artspect.cz

 

Sami si nejprve odpovězte, k jakému účelu kancelář zařizujete. Plánujete osobité místo pro kreativce, a nebo se jedná o prostor, jenž bude tvořit zázemí pro výkon vyžadující dlouhodobé soustředění? Kolik osob bude v místnosti pracovat? Půjde o samostatnou kancelář či open space? Také si vyjasněte, zda budete v kanceláři přijímat návštěvy.

foto: www.artspect.cz

 

Je užitečné mít vždy na paměti účel prostoru. Prostor k práci vyžadující soustředění by měl být maximálně funkční. Svým zpracováním nerušit, neodvádět pozornost. Nábytek by měl být spíše v přírodních barvách, nebo odstínech šedé, hnědé. Také je dobré zajistit dostatek světla, což ochrání zrak a oddálí únavu. Pomohou bílé stěny, jež odráží světlo. Stůl volte velký, aby se vám na něj vše vešlo.

foto: www.artspect.cz

 

Nábytek je dobré volit variabilní, aby bylo možné měnit jeho uspořádání. Protože každý má svůj styl práce. A každému vyhovuje něco jiného. Důležité je mít vždy vše po ruce a k tomu dopomohou moderní kancelářské sestavy.

foto: www.artspect.cz

 

“Moderní pracoviště vyžaduje funkční řešení. A k tomu je potřeba inteligentní kancelářský nábytek. Jelikož člověk a pracovní místo představují svébytný systémový vztah, naším cílem je klientovi navrhnout pracovní prostředí tak, aby zajistilo zdraví i bezpečnost a stimulovalo pracovní výkon.”, říká Jaroslav Burian, ředitel společnosti Artspect, a.s.

foto: www.artspect.cz

 

Při zařizování kanceláře nikdy nezapomeňte na výběr kvalitní židle. Než si tu správnou židli vyberete, vždy si ji pečlivě vyzkoušejte. Také se ujistěte, že vám vyhovuje materiál, ze kterého je vyrobena. V tomto případě buďte vždy nároční, protože se jedná o vaše zdraví. Při nesprávném sezení, chybném napolohování židle, vám hrozí bolesti zad, krční páteře a hlavy. Jak správně u stolu sedět? Nohy by měly směrem k zemi svírat v kolenou pravý úhel, stejně tak jako vaše paže v lokti při práci u stolu. Seďte vzpřímeně a na monitor počítače koukejte alespoň z 50ti centimetrové vzdálenosti. Uchraňte své zdraví co nejlépe. Velký výběr funkčního a praktického nábytku na www.artspect.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *