Reality

8 tipů, jak prodat dům rychleji a za vyšší cenu

 

1) Realitní kancelář vám pomůže získat přehled o cenách v dané lokalitě, kde chcete prodat dům nebo byt. Nabídne vám také komplexní služby, včetně právního servisu, a ulehčí i urychlí vám tak celý proces prodeje. Pokud chcete dům prodat opravdu výhodně a za co nejvyšší cenu, rozhodně stojí za to, obrátit se na odborníky.

2) Důležitým krokem, které vedou k prodeji domu, je odhad reálné ceny nemovitosti. Pokud si za prodej domu řeknete málo peněz, tak se dům sice prodá rychle, ale zbytečně proděláte. Pokud si za dům řeknete příliš velkou cenu, tak jej můžete prodávat klidně i půl roku až rok. Trh s nemovitostmi se velmi rychle mění, je tedy potřeba najít zlatou střední cestu a odhad ceny stanovit tak, aby se dům prodal co nejrychleji, za nejvyšší možnou cenu.

3) Výhodou makléře je orientace na trhu se nemovitostmi, ale také soutěživost a schopnost smlouvat a obchodovat. Dobrý makléř navíc má různé nápady, jak dům prodat rychle a efektivně. Může se jednat o cílenou reklamu, hromadné slevy na inzertních serverech nebo také široké spektrum kupujících.

4) Vždy, když dojde na řešení ceny, má většina kupujících chuť smlouvat o ceně. Prohlídka a následný prodej domu tak můžete být vcelku složitou a náročnou situací, kterou nezvládne každý. Realitní makléř však dokáže zodpovědět veškeré otázky a zaměřit se na prodej domu tak, aby byl úspěšný.

5) Cenu zvyšuje také lokalita, dispozice domu nebo bytu, jeho vybavení, stav a celkový vzhled. Veškeré tyto pozitiva je důležité zmínit již před prodejem a klidně znovu zopakovat při prodeji domu. Mnozí kupující budou chtít také slevu. V tomto případě je dobré být neoblomný a připomenout veškeré výhody prodávané nemovitosti.

6) Je dobré zmínit také žádané lokality, ke kterým patří například Středočeský kraj a periférie velkých měst. Domy a byty v těchto místech jsou opravdu velmi rychle prodané a zájem o ně stále stoupá.

7) Chytrým a důležitým krokem, jak dům prodat za vyšší cenu, je také v kvalitní prezentaci. Je nutné vytvořit čtivý a přitom informačně přínosný inzerát, přidat fotografie, které vyzdvihnou výhody domu a hned na první dojem zapůsobit na potencionálního kupce.

8) Samozřejmostí je také to, aby byla prodávaná nemovitost čistá, uklizená a zbavena zbytečností, osobních věcí, fotografií a vlastního vybavení. Podle výzkumů se nejvíce prodávají nemovitosti, které působí anonymně. Kupující si pak dovede lépe představit, že je prodávaný byt nebo dům jeho a ihned si jej ve své hlavě zařizuje a přizpůsobuje svým požadavkům a představám.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *