Stavba

Bydlení čtenářů: rekonstrukce venkovského domku

„Kompletní rekonstrukce trvala od dubna do srpna – celkem neuvěřitelné čtyři měsíce! Pracovalo na ní vždy dva až pět lidí (podle toho, co se právě stavělo) ze stavební soukromé firmy.“ Co se týče své vlastní práce, jsou naši čtenáři až přehnaně skromní: „Sami jsme pak zvládli spíše pomocné práce, výmalby, elektroinstalaci, plovoucí podlahy a jiné drobnosti,“ říká paní Svobodová.

Svěřila nám také, jak na tom byli s náklady: „V srpnu jsme domek začali obývat nastálo. Původní rozpočet byl 1 850 000 Kč bez DPH, celková částka dosáhla 1 600 000 se vším všudy (plus nějaké práce mimo rozpočet). Spoustu věcí jsme objednávali prostřednictvím internetu, hodně se dalo i domluvit v rámci tak velké přestavby díky ochotě zúčastněných stran.

Na fotografiích můžete vidět domek před rekonstrukcí, zbořeniště, celkový pohled po dokončení a ukázky některých interiérů.“ Závěrem by paní Svobodová chtěla všem stavebníkům poděkovat a popřát jim mnoho úspěchů do budoucna.

Foto: archiv Ivy Svobodové

Také se vám povedla rekonstrukce, nebo máte hezky zařízený byt či dům a chtěli byste se pochlubit ostatním čtenářům? Myslíte si, že byste mohli ostatní inspirovat? Zašlete nám fotografie na info@oBydleni.cz. Zveřejněné fotky odměníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *