Stavba

Ušetřete své domácnosti stovky eur

Vhodným řešením, jak dosáhnout značné úspory tepla a zlepšení tepelné pohody v starších budovách a domech, je dodatečné zateplení. V dobře zatepleném domě se lépe žije a investované peníze budou lépe zhodnoceny než by jimi měly být placeny faktury za uhlí, plyn, či elektřinu. Správným zateplením lze dosáhnout v interiéru více tepelné pohody jak v zimním, tak i letním období. Než se pustíte do zateplení (nezapomeňte si zakoupit vhodné pracovní oděvy) domu poraďte se s odborníky jakou technologii a materiál na zateplování použít. Neodborné zateplení může způsobit více škody než užitku.

Izolační materiály zajistí nejen snížení tepelných ztrát a tím i nákladů na vytápění, ale také prodloužení životnosti obvodové konstrukce. Teplo z objektů uniká stěnami, podlahami, dřevěnými či plastovými okny, dveřmi a střechou. I když se ztráty nedají zcela zastavit, lze je alespoň minimalizovat. Práce spojené s udržujícím otopné soustavy po zateplení objektu závisí na kvalitě projektového řešení realizovaného v minulosti. Jedná se o změnu přednastavení všech stávajících termostatických ventilů na radiátorech na základě projektu vyregulování otopné soustavy a změnu nastavení armatur na vstupu rozvodů tepla do objektu.

A jaké jsou další možnosti šetření v domácnosti? Nemalé finance domácnosti zajistí LED žárovky, které spotřebuje mnohem méně elektrické energie než běžné žárovky či zářivky, přičemž jejich svítivost je mnohonásobně vyšší. Šetřit se dá i na vodě! Běžná domácnost ročně spotřebuje desítky kubíků pitné vody, jejíž cena každým rokem stoupá. V první řadě do kuchyně, koupelny a jiných místností kde se nacházejí vodovodní kohoutky namontujte pákové vodovodní baterie. Relax ve vaně je k nezaplacení, spočítejte si ale kolik litrů vody musíte do vany napustit. Sprchový kout, zda masážní box jsou stejně skvělé a spotřeba vody je nesrovnatelně nižší.

Tip pro Vás: kvalitní nábytek do domácnosti za výbornou cenu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *