Stavba

Vybíráme jímku. Jak na to?

O tom, co je to jímka, se není nutné dlouze rozepisovat. V praxi se jedná o hermeticky uzavřenou nádobu, který je umístěná pod zemí. Když se rozhodnete jímky pořídit, je dobré vědět, podle čeho vybrat tu pravou. Tento náš návod by vám měl s výběrem pomoci. Shrnuje totiž vše, na co se soustředit.

K čemu bude používána?

Mnoho lidí si myslí, že mají jímky jenom jeden jediný účel použití. To ale není pravdou, jelikož možnosti, k čemu může být použitá, jsou celkem dvě. Možná si uvědomíte, že to můžete být i vy, kdo ji bude potřebovat. K čemu tedy může primárně sloužit? Je to:

  • Jímání odpadních vod
  • Jímání dešťové vody

Jakou zvolit velikost?

Když se mluví o velikosti, tak se samozřejmě mluví o jejím objemu. Tedy o tom, kolik vody, dešťové nebo odpadní, dokáže pojmout. V případě umístění na zahradu, pro zachytávání deště, plně postačí menší řešení. Stačí si spočítat, kolik vody pravidelně využijete na zalévání, kolik jí během roku naprší a podle toho vybrat optimální řešení.

Když jde o využití u vašeho rodinného domu, myslete hlavně na to, kolik v něm bydlí, nebo bude bydlet lidí. Čím je jich více, tím více odpadní vody se vytvoří a tím větší řešení bude zcela pochopitelně potřeba. Dobré je myslet i do budoucna. Nyní můžete v domě žít jenom dva, ale pokud plánujete rodinu, rozšíří se počet členů na 4. Za osmnáct let už to budou čtyři dospělí lidé. I na toto hleďte. Se správným výběrem pokud jde o objem by vám měl pomoci odborník.

Jaký zvolit materiál?

I toto je důležitá otázka, kterou je třeba si samozřejmě položit. Aktuálně existují celkem tři možnosti, přičemž každá konkrétní má nejenom své klady, ale má také možné zápory. A co se tedy na našem trhu nabízí za možnosti? Ty si přiblížíme díky jednomu z prodejců, kterým je web www.jimko.cz. Už podle názvu je patrný, že se na tento sortiment přímo specializuje. Základem a klasikou jsou jímky vyráběné z betonu. Poměrně zajímavým materiálem je v tomto směru i plast. Tím nejmodernějším řešením je určitě sklolaminát, který se těší stále větší oblibě.

Jak to bude s instalací?

Objednat si jímku dnes není nic složitého. Jde to dokonce i telefonicky, nebo online. Co byste ale měli primárně řešit, to je určitě nejprve doprava k vám domů, a následná instalace. Ta sice není zase až tak složitá, ale určitě je vhodné, aby se jí zabývala firma, která má zkušenosti a znalosti. Stejně jako má i potřebnou techniku, díky které zajistí dovezení jímky na místo, její usazení a montáž.

Jak je to s cenou?

Napříč různými prodejci se může lišit. Pokud hledáte řešení, které vám bude vyhovovat po všech stránkách, poptejte možnost koupě a realizace u několika firem. Mnohdy se ceny mohou celkem lišit a tak je zbytečné přeplácet více, než je třeba.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *