Tipy a rady

7 věcí, kterých byste se určitě měli zbavit v roce 2017

Všude samá mosaz

věci, kterých byste se měli zbavit

Kovy jsou letos sice velmi moderní, ale přehánět to s nimi rozhodně nemusíte. Pár drobných akcentů z mosazi je velmi pěkných, ale vše na co se podíváte být rozhodně kovové nemusí. Volte spíše přírodní materiály a kov jako drobný akcent, který podtrhne přirozenou krásu přírodních materiálů. Je jich spousta a letos jsou trendy více, než kdy předtím. Teplejší, lesklejší kovy jako bronz nebo zlato budou mít letos své místo v interiérovém designu.

Edinsonova světla

věci, kterých byste se měli zbavit

Visí vám od stropu ty příšerné žárovky, které byli velmi moderní především v restauracích? Prosím vás, zapomeňte na nudné a nic neříkající žárovky, které visí ze stropu. Raději si pořiďte krásné retro osvětlení, které se hodí do všech stylů i do těch moderních. Protože retro moderní styl je trendy, a vy chcete být trendy ne? Zvolit však můžete také skleněné lustry, které byly a budou vždy mít své kouzlo a půvab v našich interiérech.

Celý pokoj v bílé

věci, kterých byste se měli zbavit

Zapomeňte pouze na bílou barvu. Letos je moderní také černá, šedá nebo tyrkysová. Oživte nudně bílý interiér o tyto krásné barvy, nebo použijte námořnické doplňky a textilie a pozvěte k sobě trochu mořského vánků. Námořnický styl je moderní nejenom na oblečení.

Ostré hrany

věci, kterých byste se měli zbavit

Tu a tam je hranatý předmět v pořádku, ale všechno hranaté? Letos rozhodně ne. Tento rok je ve znamení oblých tvarů, a zakulaceného nábytku. Přestaňme žít jako v krabici od zápalek, dejme našemu domovu pocit bezpečí, volnosti a neomezené svobody.

Všechno DIY

věci, kterých byste se měli zbavit

Dobrý DIY je krásný způsob, jak strávit deštivé odpoledne, ale když je vše od vašeho osvětlení až po držák na zubní kartáček DIY vypadá to přeplácaně, nemá to styl ani řád. Dejte letos svému interiéru očistu a zbavte se zbytečností, které uschovává. Interiér bude rázem vypadat čistší, krásnější a připraven na nové trendy letošního roku. Rok 2017 se odvrátí od rychlých a snadných způsobů, jak si zútulnit bydlení. Vrátí se zpět ke zlatým českým řemeslům a zdobit naše domovy budou krásná díla českých umělců, jako foukané sklo či porcelán.

Jednotvárná elegance

věci, kterých byste se měli zbavit

Zapomeňte na čisté linie, světlé barvy, čistý design. Letošní rok bude ve znamení vzorů, struktur, které vyniknout a pomohou navodit útulný pocit domova. Ozdobte stěny zářivými barevnými tapetami, pořiďte si moderní vzorovaný koberec nebo vsaďte na originální dekorace ve skandinávském stylu, které interiér oživí.

Nadrozměrný nábytek

věci, kterých byste se měli zbavit

Prostor se stává pro majitele domů stále více důležitý, takže možná budete chtít přehodnotit zda tu obří pohovku skutečně využijete nebo raději sáhnete po menší elegantní pohovce, kterou doplníte o praktické taburety. Velkému nábytku letos odzvonilo, na řadu přišly menší, praktičtější kousky, které se hodí jak do velkých pokojů tak i do malé garsonky.


Zdroj fotografií: pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *