Tipy a rady

Hitem je nábytek z kartonu, šetří přírodu i peněženku

Nábytek, který si sami poskládáte

Z toho množství kartonu, které ročně vyhodíme do popelnic si můžete vytvořit krásný nábytek do vašeho interiéru. Vyrobit si můžete stůl, židle, knihovny, regály, komody či postel. Stačí jen umět správně poskládat a slepit jednotlivé kousky.

 

nábytek z kartonu

 

nábytek z kartonu

 

nábytek z kartonu

Nábytek na míru

Už dlouho toužíte po té krásné obývací stěně nebo velké knihovně, kterou jste viděli v katalogu, ale ne a ne ji sehnat v obchodě. Nevadí, s kartonem to vyřešíte a ještě ušetříte. Nejprve si udělejte náčrt, jak má nábytek vypadat a pak si vyřežte jednotlivé kusy z kartonu. Ty poskládejte a slepte dohromady. Je důležité mít opravdu tvrdý karton a dávat více vrstev na sebe, aby byl konečný nábytek opravdu bytelný.

 

nábytek z kartonu

 

nábytek z kartonu

 

nábytek z kartonu

Nemusí být nutně jen hnědý

Nábytek z kartonu nemusíte nechat v původní hnědé barvě, kterou je zbarvený kartón. Můžete jej natřít na bílou, černou nebo jinou barvou, která se vám líbí a hodí do interiéru. Letos je v módě nejenom bílá, černá a šedá, ale také tyrkysová.

 

nábytek z kartonu

 

nábytek z kartonu

 

nábytek z kartonu

Ideální pro dětský nábytek

Děti velmi rychle rostou a tak se moc nevyplácí kupovat drahý nábytek, postýlku nebo dětský stoleček. Pokud však chcete mít krásné designové pokojíčky, můžete využít kartonového nábytku. Hodně vydrží, děti po něm mohou libovolně kreslit, je pevný a navíc až děti vyrostou jednoduše jej rozložíte a karton zrecyklujete, případně jej schováte pro dalšího potomka.

 

nábytek z kartonu

nábytek z kartonu

nábytek z kartonu

Jak na to

Podívejte se na inspirující video, jak si vyrobit úžasné šuplíky do vaší komody. Podle návodu je zvládne každý a to za krátkou chvíli. Podobně pak můžete vytvořit postel, kompletní psací stůl, knihovnu nebo třeba i stůl či křeslo. Zkoušejte, hledejte na internetu a tvořte. Dokonalých designových děl není v bytě nikdy dost.


Zdroj fotografií: pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *