Tipy a rady

Interiér ve francouzském stylu

Barvy typické pro francouzský styl

Je obecně známým faktem, že světlé barvy opticky zvětší pokoj a Francouzi tyto světlé odstíny milují. Bílá barva je symbolem čistoty a krásy. Nezůstaneme však pouze u bílé, oblíbené jsou barvy, jako je krémová, světle růžová, zelenkavá, modrá nebo šedá. Potrpí si na kontrastech. Zajímavě kombinují tyto barvy, které k sobě na první pohled neladí, na druhý pohled však vytváří originální kontrast. Sem tam zazáří nějaká ta tmavá barvička, ale základ je ryze světlý.

interiér francie

Užité materiály

Francouzský styl je inspirovaný jejich venkovem. Usilujeme o to, abychom se obklopili přírodními věcmi. Přírodní materiály jsou tedy materiálem číslo jedna! Dřevo, květiny – to nesmí chybět!

Oblíbené vzory Francouzů

Zaručeně nejoblíbenějším vzorem jsou drobné kytičky. Ty působí romantickým dojmem. Nebojte se ani vzoru listů, jež podporuje přírodní nádech interiéru. Nábytek je pak zdoben ornamenty, které mu dodávají neotřelost.

Pohodlnost především

Tušíte, jak vypadá ložnice ve francouzském stylu? Přiblížíme vám to. Představit si můžete obří nadýchané polštáře, peřiny, na omak příjemné deky a to vše je doladěno přítmím, kdy teplé světlo jde z lampy se stínidlem květinového vzoru. Po bytě tedy nesmí chybět příjemné textilie. Na pohovce dostatek huňatých polštářů, vedle ní proutěný koš s dekami pro návštěvy a nezapomeňte ani na houpací křeslo vedle knihovničky plné knih. Tuto pohodlnost a útulnost si zamilujete!

interiér francie

Vhodné doplňky

I nepatrné detaily pomohou navodit atmosféru Francie. Ve vašem interiéru byste rozhodně neměli zapomenout na zrcadla se zdobeným rámem. Ideální jsou velká stojací zrcadla, v kterých si sestaví ten nejkouzelnější outfit každá slečna či žena. Domov dělají domovem také obrazy. Na poličky můžete vystavit sochy a busty, které jsou taktéž typické pro francouzský styl.

Vůně domova

Chcete-li do puntíku podtrhnout atmosféru francouzského stylu, pak se zaměřte na vůně. Pořiďte si ručně dělaná voňavá mýdla, všelijaké olejíčky, aromalampy a svícne se svíčkami. Provoňte svou domácnost.

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *