Úložné prostory

Nestačí vám skříň? Udělejte čistku šatníku. Zjistěte, čeho se zbavit a proč!

Znáte svůj styl?

Nejčastější příčinou hromadění oblečení bývá neschopnost určit svůj styl. Jste spíš romantická žena, co nosí jen šaty? Nebo milovnice sportovní módy? Jste umělkyně bohémka, nebo elegantní Francouzka? Poznejte se a už nikdy nekoupíte věc, kterou byste nenosili.

  • Jaké oblečení oblékáte nejčastěji? Které kousky jsou nejobnošenější? Ve kterých se cítíte nejpohodlněji? Odpovědi na tyto otázky vám usnadní určení vašeho stylu.
  • Lepší než mít padesátkrát trendy kalhoty je mít padesát různých doplňků. Styl dělají doplňky, ne samotné oblečení. Takže když hledáte variabilitu, nakupujte doplňky, ne oblečení. Stejné šaty budou vypadat jinak s kloboukem a perlami a jinak s teniskami a kšiltovkou. Už víte, kam míříme?
  • Vsaďte na tzv. basic kousky. Základem šatníku jsou jednoduché kusy oblečení, které unosíte po celý rok na milion různých způsobů. Nepotřebujete desatery extravagantní šaty, ve kterých se necítíte ve své kůži, ale jedny malé černé, které vystajlujete stokrát jinak.

Zbavte se věcí, které nenosíte

Buďte nekompromisní a udělejte ve svém šatníku vítr. Klidně si na to vyhraďte celý den a vše si vyzkoušejte, prohlédněte se a zjistěte, jak se v daném oblečení cítíte.

Vytvořte si tři hromádky:

  • Na jednu dávejte oblečení, které pravidelně nosíte.
  • Na druhou hromádku dejte oblečení, které nosíte málo, ale cítíte se v něm dobře a napadají vás alespoň tři příležitosti, ke kterým byste ho oblékli.
  • A na třetí hromádku dejte oblečení, které jste za poslední rok neměli na sobě. Přihoďte tam i oblečení, které vám není (nesnažte se oblečení přizpůsobovat, ale přizpůsobte oblečení sobě!) a oblečení, ve kterém se necítíte dobře.

A jak nejspíš čekáte, třetí hromádku darujte, vyhoďte, odneste do sekáče… zkrátka se jí zbavte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *