Úložné prostory

Přehled a pořádek

K tomu, abychom zahnali nepříjemný chaos na ústup a v úložných prostorách zavládl přehled a pořádek, nám mohou značnou měrou dopomoci dnešní výrobci nábytku, vestavěných skříní a úložných programů. Základem samozřejmě zůstává určitý vyčleněný prostor v rámci bytu. Kde není místa nazbyt, je možné využít třeba výklenek, prostor pod schody nebo pod zvýšeným stropem.

Vestavěné skříně se vyrábí na míru – tvar a velikost prostoru nerozhoduje. V každé moderní šatní skříni už dnes najdeme kompletní “vnitřní svět“ drátěného programu, který přímo vybízí k uložení a roztřídění všech složek šatníku. A pokud nechceme daný prostor napevno zastavět vestavným nábytkem, nabízí se mnoho možností využití mobilních a variabilních systémů, využívajících polic, kontejnerů a posuvných košů a skříněk na kolečkách. Tento program, stejně jako policové systémy, lze velmi prakticky využít při zařizování samostatné šatny, dílny nebo technického zázemí bytu či domu.

Samotné uspořádání úložného prostoru a praktické využití místa je totiž jednou ze základních podmínek úspěchu. A právě tady se nejvíc projeví výhody ucelených systémů – soustav polic, věšáků, košů, kontejnerů a háčků……, které bez nadsázky využívají každý centimetr volného místa. Obsahují speciální boxy, úchyty a přihrádky na jednotlivé druhy skladovaných předmětů a vnášejí tak do jejich ukládání přehlednost a řád.

Zdroj foto: Ikea

Doporučujeme další tematické články, které řeší aspekt uspořádání a úspory místa:

Jak si uspořádat skříň na míru aneb kam s šestnácti tisíci bot?
Jak si správně uspořádat bydlení
Pořádek v kuchyni
Úspora místa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *