Úložné prostory

Račte dál…

Navíc, ač se to vzhledem k velikosti místnosti nezdá, vybavování zádveří je poměrně náročnou záležitostí. V bytech nás většinou potrápí nedostatek prostoru, ve velkých halách zase množství dveří (do garáže, suterénu, na toaletu, do technické místnosti…), které dělí jinak dostatečně dlouhé stěny na malé, těžko využitelné kousky. Jediné, s čím si nemusíme dělat příliš starostí, je celkové vzezření prostoru – stačí se pouze inspirovat navazujícími místnostmi a pokračovat v jejich stylu.

Standardním vybavením každého zádveří je botník, věšák a protiskluzná rohožka. Pokud to velikost místnosti umožňuje, rozdělme si ji pomyslně na takzvanou „špinavou“ a „čistou“ zónu, aby se nečistoty nezanášely dále do interiéru. Botník s věšákem by tedy měly být přístupné ihned ze vstupních dveří. Solitérní věšáky volme pouze do větších prostor, v ostatních případech se vyplatí investovat do multifunkčních odkládacích stěn se zásuvkou na drobnosti, odkapávačem na deštník i horní poličkou pro pokrývky hlavy. Pokud do zádveří není možné umístit ještě další skříň, pak může být stěna doplněna o tyč s ramínky pro zavěšení kabátů a obleků. Vždy však záleží na životním stylu rodiny.

Módní jsou i „odhalené“ šatní skříně bez korpusu a čelních dveří. V úzkých místnostech nejlépe poslouží botník s výklopným systémem, který lze upevnit přímo na zeď. Ten může být vyroben i ze snadno udržovatelného plastu. Elegantním a velmi užitečným společníkem každého zádveří bude vestavěná skříň s celou řadou chytrých doplňků, jako jsou nejrůznější stojany, košíky, držáky na kravaty, krabice na boty a podobně. Problém s dostupností předmětů v příliš vysokých nebo hlubokých skříní vyřeší výsuvná a sklopná šatní tyč. Velmi praktickou volbou bude takzvaný drátěný program, díky němuž mohou věci „dýchat“ a který zároveň zaručí snadnou údržbu. Malé místnosti rozšíří zrcadlové dveře, volba mléčného skla, které něžně naznačuje vnitřní uspořádání skříně, zase dodá zádveří hloubku.

Foto: Woodface, Indeco a Ikea

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *