Úložné prostory

Úložný prostor v ložnici

Skříně – základ všeho

Základem, který patrně nechybí v žádné ložnici, jsou skříně. Do šatních skříní můžete kromě právě nošeného oblečení naskládat také sezónní oblečení (více prostoru lze získat použitím vakuových pytlů, které lze i pověsit), nebo nevyužité předměty. Prostor pod pověšeným oblečením není nutné nechat nevyužitý, je ideální právě na nepotřebné předměty, které nejsou často používány. Ložnice bez šatních skříní je možné ponechat tehdy, pakliže je v bytě nebo domě jiná malá místnost, která může sloužit jako komora nebo šatna.

Dnes už je také poměrně běžný návrat k nízkým komodám, které kdysi mívaly naše babičky a prababičky. Běžně může šuplíková komoda posloužit výborně jako prádelník pro ukládání jednak spodního prádla, ale také ložního povlečení nebo ručníků.

Postele s úložným prostorem

Poměrně standardní jsou také postele, které pod odklopnou pružinovou matrací skýtají další úložný prostor. Nemálo lidí si tyto postele pořizuje právě pro tento extra prostor. Nesmíme ale zapomínat na kvalitu matrace, která u těchto postelí není extrémně vysoká. I pod běžné postele třeba s dřevěným nebo kovovým rámem lze uskladňovat věci. Zejména pak v podobě průsvitných boxů, nebo speciální úložných pomocníků (vaky, kufry na boty atd. zakrýt se pak takto uschované věci dá s pomocí přehozu přes postel nebo dlouhého prostěradla. Klasických postelí s úložným prostorem pak není zapotřebí. Záleží ovšem pouze na vás, kterou alternativu zvolíte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *