Zahrada

4 tipy, než si pořídíte zahradní nábytek

Plastový zahradní nábytek je levný

Je vám jistě jasné, že plastový zahradní nábytek patří mezi nejlevnější varianty a tedy i velice oblíbené. Jeho pořizovací náklady jsou vskutku velmi nízké a proto si jej může dovolit i mladá rodinka s nízkým rozpočtem. Dá se sehnat v mnoha barevných provedeních a je tedy na majiteli, jakou barvu preferuje. Snadno se udržuje, jelikož jej stačí umýt mokrou hadrou a nábytek je čistý. Stejně tak i na zimu jej dobře uskladníte v kůlně nebo garáži.

zahradní nábytek

Jeho nevýhodou je životnost. Vlivem počasí brzy zestárne, začne se lámat a je křehčí. Stejně tak pokud sáhnete po bílé variantě, brzy zežloutne a ztratí své kouzlo.

 

Ovšem vzhledem k pořizovacím nákladům a dostupnosti na trhu není problém dokupovat  zas a znova jednotlivé židle či celý stůl, který nahradíte tím poškozeným.

Dřevěný zahradní nábytek je kouzelný

Dřevo má svůj půvab a velice se hodí právě na zahradní posezení, do altánků či na terasy. Při pravidelné péči vám vydrží dlouhá léta. I zde máte na výběr z mnoha druhů. Jeho pořizovací cena dost záleží právě na zvoleném materiálů. Exotické dřevo je o dost dražší. Teakový nábytek je zase trvanlivý a nepotřebuje takovou údržbu.

zahradní nábytek

Velice oblíbený je také dřevěný zahradní nábytek s kovovou konstrukcí.

Kovový zahradní nábytek je nejodolnější

Pokud hledáte zahradní nábytek, který vám skutečně vydrží dlouhá léta, pak je zde kovové provedení. Tak jako jiné materiály i kov má své nevýhody. V létě na rozpáleném sluníčku se velice rychle rozpálí a usednout do něj bez podsedáku je dost rizikové. V zimě je zase kov velice studený.

zahradní nábytek

Sehnat se však dají velice krásné kousky, které vaši zahradu oživí ať už v moderním duchu či ve vintage stylu.

Ratanový zahradní nábytek je moderní

Ratan je velice oblíbený materiál pro zahradní posezení. Sehnat se dá zahradní nábytek z pravého či umělého ratanu. Jejich rozdíl poznáte už na první pohled v ceně. Levnější je samozřejmě umělý ratan, ovšem má jednu velkou výhodu. Je více vhodnější do venkovních altánků a teras. Nevadí mu přílišné výkyvy teplot a tudíž jej venku můžete nechat i po čas zimy.

 

zahradní nábytek

Bonus pro vás

Pokud hledáte opravdu rychlou a velice levnou variantu pro zahradní posezení, zkuste improvizovat. Zahradní posezení se dá vyrobit během pár hodin z přebytečných dřevěných palet, nafukovacích matrací nebo z několika cihel a dřeva. Nápadů je opravdu dost, stačí projít internet, inspirovat se a dát se do práce.

zahradní nábytek

zahradní nábytek

Ať už sáhnete po jakékoliv volbě, je nejvyšší čas se vydat na nákupy, aby zahradní párty mohla začít. Sluníčko už svítí a je čas naložit maso do marinády a rozdělat gril.

 

Zdroj fotografií: pixabay.com, helgalindbloggar.blogspot.cz, dream-decor.com, behance.net, idealhome.co.uk, bobedre.dk

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *