Zahrada

Chatu nebo zahradu vám může ochránit fotopast

Účinnou a cenově dostupnou možnost ochrany představují fotopasti. Oproti bezpečnostním kamerám mají jednu nespornou výhodu – snímají pouze tehdy, když je to potřeba. Nemusíte se tedy prohrabávat dlouhými hodinami záznamu. Navíc vás dokážou upozornit v patřičnou chvíli.

Fotopast reaguje na pohyb

Běžná fotopast nenatáčí video nepřetržitě, začne snímat až v okamžiku, kdy dojde v její blízkosti k pohybu. Dokáží snímat různě velkou plochu, některé modely fungují i na 12 metrů. Podle toho, jakou fotopast si pořídíte, zvládne vyfotit snímek či současně natáčet video. I ty nejlevnější typy produkují záznamy v dostatečně vysoké kvalitě na usvědčení zloděje.

Fotopasti nepotřebují napájení, vyrábí se zpravidla na baterky, méně často na solární panel. Některé podporují odesílání MMS zpráv či e-mailů, takže v případě pohybu ihned dostanete hlášení. Dokonce vám může přijít přímo fotografie toho, co se u vás na zahradě děje, takže se nebudete muset zbytečně plašit, když se kolem fotopasti projde pouze zvíře. Záznamy jsou samozřejmě ukládány také na SD kartu.

Zařízení je nenápadné

Na rozdíl od některých kamer je fotopast zcela nenápadná. Mnohé modely se vyrábí v barvách snadno splývajících s okolním prostředím. Samozřejmě jsou odolné dešti a veškerým venkovním podmínkám. Také nepoužívají blesk, na focení nočních záznamů mají jinou technologii. Případný zloděj si proto nevšimne, že bude natáčen.

Přemýšlíte i vy o ochraně svého majetku? Podívejte se ke specialistům do e-shopu efotopasti.cz.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *