Zahrada

Jak si vybrat nejlepší zahradní sestavu?

Určete si, kam chcete set nábytku umístit

Před samotným výběrem si ujasněte, na jakém místo posezení dáte. Tomu přizpůsobte vzhled a hlavně materiál. Životnost zahradní sestavy ovlivňuje hlavně počasí. Proto záleží, jestli umístíte stolek s židlemi na otevřené prostranství, nebo je plánujete skrýt například pod pergolu. Záleží i na pocitové pohodě. Platí, že se lidem lépe sedí, když mají za zády zábranu, která jim poskytuje pocit bezpečí.

Záleží především na materiálu

Přímé slunce nebo déšť působí na každý materiál různě. Pokud vybíráte zahradní set pro čistě venkovní užívání, poohlédněte se po kvalitnějším provedení. Důležitá je taky četnost používání. I zde platí, že při častějším užívání oceníte vyšší kvalitu. Nemusíte se bát, že byste si nevybrali, v nabídce setů najdete zahradní nábytek ze dřeva, plastu, kovu, ale i ratanu.

Doba plastová pomalu utichá

I když je plast nejlevnějším materiálem, lidé nábytek z něj postupně opouští. Jeho výhoda je však kromě ceny i snadná manipulace, plastový stolek přenese bez problému i malé dítě. Není náročný na údržbu, stačí ho otřít vlhkým hadříkem. Na druhou stranu není příliš odolný. Snadno se vám tedy může stát, že praskne. Barvy vlivem sluníčka často blednou, což časem nevypadá hezky. Pokud je pro vás nejdůležitější pořizovací cena, pořídíte plastovou sestavu okolo tisícovky.

Přírodní materiál zahradě sluší

Dřevěný zahradní set je skvělou volbou pro každou zahradu. V nabídce najdete nábytek z nejrůznějších druhů dřevin. Od levnějších variant ze smrku po dražší z teaku nebo eukalyptu. Skvěle například vypadá sestava Santiago z akácie, nebo Scaffold z eukalyptu. Dřevo se vám díky jedinečné textuře nikdy neokouká, kvalitnější materiály bez problému odolají slunci, dešti i mechanickému poškození a budou vám dělat dlouho radost.

Kov se těší čím dál větší oblibě

Levnému hliníkovému nábytku odzvonilo, v současné době přináší výrobci čím dál kvalitnější zahradní kovové sestavy. Hlavní výhodou je jejich dlouhá životnost, dají se navíc skvěle kombinovat se dřevem jako u sady Toledo.

Před nákupem se posaďte

Než vyberete tu pravou sestavu zahradního nábytku, vyzkoušejte také pohodlí a manipulaci s ním. Posaďte se na židli a opřete se, abyste zjistili, jestli vás někde něco netlačí. Vybírat můžete i ze skládacích variant židlí a stolu. Pokud je zvolíte, vyzkoušejte, jestli vám jdou bez problému složit.

Vyberte si v Uni Hobby

Pokud hledáte ten pravý zahradní nábytek, zavítejte do Uni Hobby. Najdete tam velký výběr materiálů od plastových zahradních setů, přes dřevěné a kovové, až po ratanové. Nevíte-li si rady, obraťte se na vyškolený personál, který vám rád poradí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *