Zahrada

Jak vybrat zahradní domek svépomocí

Navíc zahradní domky jsou velice stylový venkovní stavby, které můžete využít pro venkovní posezení. Nikdy není dobré zahradní domek koupit bez rozmyšlení, v nadcházejícím článku najdete rady, které vám pomohou s výběrem domku, který potřebujete právě vy.

Jak budete zahradní domek využívat?

 

Máte velké množství zahradního nářadí a různou techniku, která se vám nevejde do garáže a stojí volně na zahradě? Jistě se vám bude hodit účelový zahradní domek na nářadí. Zahradní domek na nářadí ochrání váš majetek před venkovními vlivy a zloději. Navíc bude mít vaše zahrada řád a nebudou všude různé krabice a přepravky s nářadím. Pokud však toužíte po místě, které vám poskytne širší využití, zvolte víceúčelový zahradní domek. Získáte tak skvělé letní sídlo, které si zamiluje každý člen vaší rodiny.

Velikost zahradního domku

 

Jestliže se rozhodnete pro zahradní domek na nářadí, sepište si, co v něm chcete uskladňovat. Budete v domku schovávat sekačku, zimní pneumatiky, zahradní nábytek, gril, jízdní kolo nebo jenom drobnosti? Podle toho na kolik věcí přijdete, jednoduše odvodíte, jakou velikost zahradního domku potřebujete. Pokud si pořizujete víceúčelový domek, uvědomte si, kolik lidí v něm společně bude trávit volný čas. Jestliže máte početnou rodinu nebo hodně přátel, větší domek pro vás bude pohodlnější. Rozhodnete-li se pro rozměrnější zahradní domek, ujistěte se, že nepotřebujete pro jeho stavbu stavební povolení.

Výběr materiálu

 

V dnešní době existuje několik materiálů, ze kterých se zahradní domky vyrábějí, můžete si vybrat například dřevo, plast či kov. Ať už si vyberete jakýkoliv zahradní domek, nezapomeňte se ujistit, že spadá do vaší pojistky na dům, popřípadě si sjednejte nové pojištění zahradního domku. Každý materiál má své výhody i nevýhody a je jenom na vás, který si zvolíte. Ale například zahradní domek ze dřeva zapadne do vaší zahrady mnohem lépe než ten plastový.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *